İzmir

Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor! Hünnap...

11:14 03 Ekim 2019 12 Yorum Var
Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor! Hünnap...

İzmir'de pazar tezgahlarını süsleyen meyvelerden biri hünnap oldu. Sağlık açısından sağladığı faydalarla bilinen hünnabın tam zamanı olduğunu söyleyen satıcılar, tam bir antioksidan ve yüksek C vitamini kaynağı olan hünnabın ekim sonuna kadar aynı tazelikte satılabileceğini söyledi.

'Ölümsüzlük meyvesi' olarak bilinen hünnap pazarlarda 7 ile 12 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. A ve C vitamini bakımından bir hayli zengin olan bu meyvenin vatandaşlar tarafından da sıklıkla tercih edildiğini söyleyen pazar esnaflarından Veli Dere, toptancıdan aldığı meyvenin Ege Bölgesi'nde özellikle Soma, Denizli ve Kütahya'da yetiştirildiğini belirtti. Eylül ayının gelişiyle sofralarda yerini bulan hünnabın ekim ayının sonuna kadar tazeliğini koruduğunu ifade eden Dere, diğer zamanlarda ise kurutulmuş haliyle satılabildiğini dile getirdi. Dere, "Ben halden alıyorum, pazarda satıyorum. Tadı hoşuma gitti. Müşterilerin ilgisi de iyi. Normal meyve gibi tüketiliyor" dedi.

 

 

 

 

 

Düşük kalorili ve potasyum açısından zengin olan bu meyvenin, Çin'de ve diğer Uzak Doğu ülkelerinde şifa ilacı ve ölümsüzlük meyvesi olarak bilinirken bağırsak sorunlarına da iyi geldiği ifade ediliyor. Bir fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini karşılıyor. Doğal bir antidepresan olan ve antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini yok ediyor. Hünnap alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılıyor. Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar tarafından ara öğün olarak tüketiliyor.

 

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her canlı ölümü tadacaktır.
    Cevapla
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    bahçeme diktim ama bir türlü gelişmiyor. bekliyorum sabırla.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ziver cömert 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok çabuk ve bol meyve almak istiyorsanız yazın bol su yıllanmış hayvan gübresi artı bir avuç nitrat veya 20 /20 gübreyi kıştan atınız göreceksiniz fidanlarınız atak yapıcak ben bahçeme yüz fidan diktim toplamakla bitiremiyorum
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam şifalı bir meyvedir ama ölümsüzlük meyvesi denilmesi bence abartılıdır. Çünkü hiçbir meyve ölümsüzlük lezzeti vermez.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kenan mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bahçede var demek ki işe yararsa süpermen gibi bişeyiz. boğaza öyle alıyorki nerdeyse hepsi yapışıyor adeta. ölümünde boğaza almasından olur...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ÖMER MUHTAR 4 yıl önce Şikayet Et
    delil var. dedem sürekli bundan yerdi ve öldü. demek ki ölümsüz olmuyormuş yiyen funda hanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.