İzmir

Bakımsızsın deyip öldürmüştü! Organ nakledilen 3 kişiden kötü haber

07:27 07 Ocak 2020 6 Yorum Var
Bakımsızsın deyip öldürmüştü! Organ nakledilen 3 kişiden kötü haber

İzmir'de, eşi İbrahim Tekin'in "Bakımsızsın" diyerek dövüp, komaya soktuğu, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin'in (38) organlarının nakledildiği 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim Tekin’in, "Bakımsızsın" diyerek darbetmesi sonucu hastaneye kaldırılan ve geçen 15 Aralık'ta beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin'in organlarının bağışlanması kararı alınmış ve aynı gün Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan operasyonlarla, Tekin'in 2 böbreği Münire İnanç ve Ali Uslu'ya, karaciğeri ise Arife Aykut'a (60) nakledilmişti.

Nakil işlemlerinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Münire İnanç ve Arife Aykut fenalaşınca, Ege Üniversitesi'ndeki Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Hastalardan İnanç perşembe günü, Aykut ise cuma günü hayatını kaybetti. Ali Uslu ise 28 Aralık'ta fenalaşarak, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

İnanç ile Aykut'un cenazeleri, memleketleri Denizli'de toprağa verildi. Aileler, olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'SADECE BABAM KALDI'

Ali Uslu'nun kızı Başak Van Hove, 15 Aralık'ta yapılan operasyondan sonra kendilerine her şeyin normal olduğunun söylendiğini belirterek, "Çok ağrıları ve sancıları olmasına rağmen biz de her şeyin normal olduğunu düşündük. Ardından 27 Aralık'ta da kendisi, diğer hastalarla art arda fenalaştı ve yoğun bakıma alındı. Önce menenjit olduğu düşünüldü, sonra yapılan araştırmalarda bunun izine rastlanmadığı söylendi. Diğer 2 hasta vefat etti, şu an sadece babam kaldı. Şu an bir çözüm bulunamıyor, aslında ne olduğu da tam bilinemiyor. Sağlık Bakanlığı'ndan, babamın durumuna bakıp bir çözüm aramalarını istiyoruz. Vakit azalıyor" dedi.

Bir ihmal olduğunu düşündüklerini ifade eden Van Hove, "Bu ihmalin nerede ve kim tarafından olduğunu bilmiyorum çünkü uzman değilim. Yürüyerek hastaneye giden hastaların 2'sinin cenazesi çıktı, biri de yoğun bakımda. Babamın durumu çok ciddi. Annem bu süreçte diğer hasta yakınlarıyla sürekli birlikteydi. Herkes çok kötü durumda" dedi.

İYİ PARTİ'Lİ ÖZTÜRK: İHMAL VAR MI?

Ayrıca, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması talebiyle soru önergesi verdi. Organ nakillerindeki başarı oranının ne olduğunu soran Öztürk, önergesinde, "Organları bağışlanan Filiz Tekin'in, vefatı öncesinde menenjit olduğu iddiası doğru mudur? Kişinin menenjit olduğu doğru değil ise nakil gerçekleşen hastalardan birinin vefatı diğerlerinin komada olmalarının nedeni nedir? Organ nakli gibi toplumsal hassasiyetin yüksek tutulması gereken bir konuda, yukarıda bahsi geçen vakada bir ihmal söz konusu mudur? Bakanlığınız konuyla ilgili bir inceleme başlatmış mıdır?" diye sordu.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • malazgirtli 4 yıl önce Şikayet Et
    beyin ölümü gerçekleşen kimseye organlarını almak için narkoz vuruyor lar. ölmüş ise narkoza ne gerek var? yasiyorsa bu işlem sirtlanlarin avlarina canlı iken uyguladığı vahşilige benzemiyormu? ölmüş olan insanın yalnizca goz korneasindan yararlanilabilir. ölmüş se azalarda ölmüştür. gerisi vahsettir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam kadının organlarında darbetmiş
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • abuuzeeytten 4 yıl önce Şikayet Et
    kaadının organlarıda hayata küsmüş
    Cevapla
  • asyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    konuyla ilgili tıbbi bilgisi olmayanlar yorum yapmış beyin ölümünden sonra organların 6 saat çalıştığı tıbben biliniyor .. ecel geldi insan öldü denmemeli geçmişte peygamberler dahi hastalıklarının veya hastaların tedavi edilmesi yönünde bilgiler var.. insan oğlunun ölüm öncesi tevekkül etmesi dinen caizdir .. ilgili konuda tıbbi bir sorun var araştırılıp ilgililerin cezalandırılması gerekir
    Cevapla
  • Kağan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bu konu ile ilgili Alman doktorlarının açıklamalarını izledim. Organ nakli esnasında organ alınan kişinin hala yaşıyor olması lazım diyorlar. Beyin ölümü denen şeyi nakil yapmak için uydurmuşlar.
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ecel gelmiş millet araştırılsın diyo. vakti geldiğinde ne bir saniye önce ne bir saniye sonra. zaman hiç şaşmaz. inanç zayıflığı karşıdakileri suçlamalara neden olur.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir bizden takdir Allah tan kardeşim ecel yada kader deyip sebebini arastirmazsak bu cinayet olur
  • zorlu 4 yıl önce Şikayet Et
    evet öyle
    İlk beğenen sen ol
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun ? Yaşarken, yaşama umudu varken önlem alınmasın mı? Siz insanlara kriz geçirtisiniz ya. Ecel ayrı önlem alma ayrı bir konu ?
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.