İzmir

Ormanlar terminatör böceklerle korunuyor

16:14 25 Nisan 2020
Ormanlar terminatör böceklerle korunuyor

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çam kese böceği tırtılına karşı mücadele için terminatör böcek diye tabir edilen 2 bin 345 adet böceği, Foça ilçesi Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki bin 200 dekarlık orman alanına bıraktı.

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Aliağa Orman İşletme Şefliği, ormanlarda dumansız yangın diye tabir edilen zararlı böceklere karşı mücadele başlattı. Bu zararlı böcekler ile beslenen başka böcekleri ormanlara salarak biyolojik bir mücadele yürüten ekipler, Foça ilçesi Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki bin 200 dekarlık orman alanında da bir uygulama gerçekleştirdi. Çam kese böceği tırtılına karşı mücadele için 'Calosoma Sychopanta' denilen yırtıcı böcekler doğaya salındı.

Terminatör böcekler diye tabir edilen toplam 2345 adet böceğin, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından laboratuvar ortamında üretilerek Aliağa Orman İşletme Şefliği işçileri tarafından ormana bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan, orman zararlıları ile biyolojik mücadele kapsamında aynı bölgede 3 tel kafes ve 1 adacık da tesis edildi.

YORUMLAR

  • Ayşen 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee işi bitince bu böcekleri nasıl toplayacaksınız ? Yoksa doğada hep kalmalarında bir sakınca yokmu ?
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İşi bitmiyorki zaten doğada olan canlılar bunlar, sadece laboratuarda çoğaltılarak o zararlı tırtılların çam ağaçlarını kurutmaları önleniyor. Yani sizinde belirttiğiniz gibi doğada hep kalmalarında bir sakınca yok
    İlk beğenen sen ol
  • osman gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, çam kese tırtılı tammen bitmez, keşke bitse. Predetör böcekler çamları yemez merak etme.
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.