İzmir

Kilo vermek isterken 2 kez Avrupa şampiyonu oldu

11:19 09 Kasım 2021
Kilo vermek isterken 2 kez Avrupa şampiyonu oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) okuyan Yağız Hacılar, fazla kilolarından kurtulması amacıyla babasının zoruyla başladığı tekvandoda 2 kez Avrupa şampiyonu oldu. Hancılar, “Babam sayesinde Avrupa şampiyonu oldum" dedi.

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan İEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Yağız Hacılar, tekvandoyla 7 yıl önce tanıştı. İlk zamanlarda tekvandoyu sevmemesine rağmen antrenörlerin verdiği programa harfiyen uyan genç sporcu, yeteneğiyle kısa sürede farkını gösterdi. Günde 2-3 saat düzenli olarak çalışan Yağız Hacılar, bu sürede fazla kilolarından da kurtuldu ve gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürdü. Artık vazgeçilmezi odlduğunu söylediği tekvandoda başarıdan başarıya koşarak Türkiye'de madalyaları art arda toplayan Yağız, milli takıma da seçildi. 

ULAŞILMASI ZOR BİR BAŞARI

Yağız Hacılar, tekvandoda uluslararası alanda kürsüye çıkma hayalini ilk olarak 2018 yılında genç erkekler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olarak gerçekleştirdi. Yağız, adım adım yaklaştığı Avrupa şampiyonluğuna ise ilk kez 2019 yılında ulaştı. Milli sporcu, büyük erkekler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Aynı başarıyı tekrarlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren tekvandocu, bu yıl aynı kategoride yeniden Avrupa şampiyonu olarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Yağız Hacılar, Türkiye ve Avrupa'daki toplam madalya sayısını ise 16'ya ulaştırdı.

“HEDEFİM, ÜÇÜNCÜ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK"

Tekvandoya ilk başladığında bu kadar başarılı olacağını hayal etmediğini söyleyen Yağız Hacılar, "Çocukken bilgisayar başında çok zaman geçirdim. Hareketsiz yaşardım. Abur cuburu çok severdim. Tüm bunlar, özellikle kilo olarak beni çok etkiledi. Mesela kilolu olduğum dönemde sadece birkaç fotoğrafım vardı, onları da zaten sildim, yok ettim. Obez sınırına gelmiştim. Babam bu durumdan çok şikayetçiydi. Daha fazla sessiz kalmadı ve beni spora başlattı. İyi ki de başlatmış. İlk başta zorlandım. 'Tekvando da nereden çıktı' dedim. Düzenli olarak antrenmana gittim ama tekvandoyu sevemedim. Ama ilk kez maça çıktığımda her şey değişti. O heyecanı hissedip herkesin beni izlediğini görünce, birden duygularım farklılaştı. Anladım ki aslında tekvando tam da bana göre. Sonra motivasyonum daha da arttı ve başarılar üst üste geldi. Şubat ayında milli takımla Avrupa şampiyonasında yer alacağım. Hedefim, üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmak" diye konuştu. 

“YURT DIŞINA UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜNE İMZA ATMAK İSTİYORUM”

Babası Hüsnü Hacılar'ın da mühendis olduğunu ve tıpkı babası gibi iyi bir mühendis olmak istediğini belirten milli sporcu, "Spor kariyerim çok önemli. Ama akademik olarak da kendimi geliştirmek istiyorum. Bölümümde yüzde 50 burslu okuyorum. Tekvandoya elbette devam edeceğim ama iyi bir mühendis olmayı, yurt dışına uzanan başarı öyküsüne imza atmayı da çok istiyorum. Üniversite dönemimi hem spor hem akademik olarak en iyi şekilde geçireceğim" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.