İzmir

150 çeşit nostaljik gazozla dükkan açan Yusuf’un çocukluk hayali mesleği oldu

17:33 23 Ekim 2022 3 Yorum Var
150 çeşit nostaljik gazozla dükkan açan Yusuf’un çocukluk hayali mesleği oldu

İzmir'in Konak ilçesinde çocukluk hayali olan gazoz dükkanı açan Yusuf Akın (47), gazozcu dükkanında sattığı 150 çeşit nostaljik gazozla birlikte çocukluğunu hatırlamak isteyenlerin uğrak noktası oldu.

42 senedir İzmir'in Konak ilçesindeki Tarihi Kemaraltı Çarşısı'nda çeşitli işlerde çalışan 47 yaşındaki Yusuf Akın, çocukluk hayali olan gazoz dükkanını ve 10 sene önce kurduğu gazoz dükkanında 150 çeşit nostaljik gazoz satıyor. Akın'ın, 'Gazozane' isimli dükkanı çocukluk dönemlerini hatırlamak isteyenlerin uğrak noktasına dönüştü.

'HERKES GAZOZ İÇTİ BU ÜLKEDE'

Akın, “2015’ten beri bu işle ilgileniyorum. Herkes gazoz içti bu ülkede. Herkes çocukluğunda gazozun değerini, gazozun ne olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

İzmir gazozcu

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN YERLİ VE NOSTALJİK 150 ÇEŞİT GAZOZ

Akın, raflarda bulunan 150 çeşit gazozun yerel ve nostaljik olduğuna vurgu yaptı. Ülkenin dört bir yanından gazoz çeşitlerini zorlu yollarla tedarik ettiğini dile getiren Akın, "Gazozları satmak işin kolay tarafı tedarik edip, bu çeşitlere ulaşabilmek çok zor. Bazı müşterilerimiz ne içebilirim diye düşünürken saatlerdir oturup izlediğini bilirim. Birden fazla alıp evine taşıyanlar da var, çünkü hasret kalmış insanlar. Bu ürünlerde glikoz, mısır şurubu ve laktoz kesinlikle yok. Şeker pancarından yapılır, mideyi rahatlatan ürünlerdir. Gazozların 15-20 çeşidini birkaç arkadaşımızla birlikte tedarik zinciri gibi yapmaya çalışıyoruz. Diğerlerini firmaları zorlayarak, sürekli arayarak tedarik etmeye çalışıyorum veya başka şehirlerde olan arkadaşlarımdan göndermelerini istiyorum. 150 çeşit gazozu burada toplayıp satmak çok zor iş. Kolay gibi gözükse de en çok zorlandığım iş tedarik etmek” dedi.

İzmir gazozcu

'İNSANLAR BURADA ESKİYİ HATIRLIYOR'

Sadece bu yıl 40 ilden gazoz işini yapmak için kendisinden yardım istediklerini söyleyen Akın, “Bana ulaşan arkadaşlara ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ticari tarafında değilim, nostalji ve insanların eskiye dönüşü için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanlara bakıyorum gerçekten çok güzel dönüşler var. İnsanlar sadece burada gazoz içip gazozu hatırlamıyor, eskiyi hatırlıyor, eskiden nelerimiz vardı onu hatırlıyor. Artık eskiye dönüş olacağını sanmıyorum ama onun hayali bile yetiyor” şeklinde konuştu.

İzmir gazozcu

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Abdulhamit 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten bu Sariyer gazozu çok fena. Şekersiz diye satın aldığım üründe şekerden yüz kat daha tatlı olan katkı maddesi var. ve diğer arkaadaşın da deiği gibi ağzda çok kötü bir tat bırakıyor. Dikkat edin
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Glikoz yok seker pancarından yapılıyor :) Yaa şeker pancarında zaten sakkoroz var oda glukoz ve fruktoz olan meyve şekeri onlarıda vücut enzimlerle glikoza çeviriyor sonuç olarak yine glikoz alıyoruz. Tamamen pazarlama için yapılan laf ebeliği :))
    Cevapla
  • Osmanlı1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeşim var ol bilgili olmak ayrı bir şey..
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel birşey,geçenlerde marketten Sarıyer Gazozu diye şekersiz bir meyvalı gazoz aldım. artık şeker yerine içine ne kattılarsa saatlerce ağzımdan tuhaf bir tat eksik olmadı.almıcam bi daha ucuzda olsa.
    Cevapla
  • Bamsı Yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Aydın denen hadsize aldırma sen Zafer Kardeş.
  • i AYDIN 1 yıl önce Şikayet Et
    al yaa ne olur
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.