İzmir

İzmir'de 2 tonluk köpek balığı şaşkınlığı

12:29 05 Ocak 2023 11 Yorum Var
İzmir'de 2 tonluk köpek balığı şaşkınlığı

İzmir Urla'da bir balıkçının ağına 10 metre boyunda ve 2 ton ağırlığında köpek balığı takıldı.

İskele Limanı'nda karaya çıkartılan köpekbalığı cinsinin ise 'Güneşlenen Köpekbalığı' olarak da bilinen Büyük Camgöz olduğu öğrenildi.

Olay sabah saatlerinde Urla açıklarında meydana geldi. Balıkçı teknesiyle denize açılan İbrahim Güven, ağlarına dev bir köpek balığının takıldığını fark etti. Denizlerde nadir rastlanan köpek balığının teknesinden daha büyük olduğunu anlayan balıkçı, ağlarına takılan ve ölü olduğunu anladığı hayvanı kıyıya doğru sürükledi. Urla İskele Limanı'na yanaşan teknenin sürüklediği dev köpek balığı burada kıyıya çıkartılırken, çevredeki diğer balıkçılar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kıyıya çıkartılan köpek balığının yaklaşık 10 metre uzunluğunda ve 2 ton ağırlığında, 'Güneşlenen Köpekbalığı' olarak da bilinen Büyük Camgöz olduğu öğrenildi.

"İnsanlara zarar veren tür değil"

Yakalanan köpekbalığı ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Sencer Akalın, “Bu türler insanlara zarar veren türler değildir. Besinlerini daha çok denizlerdeki plankton dediğimiz mikroskobik canlılardan karşılarlar. Bütün dünya okyanus ve denizlerinde gözükebilir; nadirdir. Diğer birçok köpek balığında olduğu gibi üreme özeliklerinden dolayı nesli tehlike altında olan, nadir bir balık türüdür. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasına gerek yok. Bu tür balıklar yakalandıktan sonra eğer canlıysa, mümkünse denize bırakılmaları gerekir” dedi.

Karaya çıkartılan ve ölü olduğu belirlenen köpekbalığını incelemek için Katip Çelebi Üniversitesinden uzmanların Urla'ya gidecekleri öğrenildi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Barınağa kedi köpek maması olarak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Elvan Güngör 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa kıyamam içim parçalandı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    1-Köpekbalıkları yenilen bir balık türü değil zaten. 2- Balık ölü. Bırakınca canlanacak mı?
    Cevapla
  • .gasper7809. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşıyorsa bırakın demiş ztn iyi günler
  • ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür balıklar yakalandıktan sonra eğer canlıysa, mümkünse denize bırakılmaları gerekir” diyor, eğer canlıysa diyor okumadan yorum yapıyosunuz
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölü ineği kasaplar köylerden alıyor. Şehirde daha eti olarak satıyorlar. Balıkçı insaflıymış enazından millete satmamış yada işi bilmiyor))))
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Et olmuş kaç para, fakir fukara nasiplensin işte. Eğer balıkların neslini korumak istiyorsanız denizlerin nehirlerin holding sahipleri tarafından kirletilmemesini sağlayın. Üç beş gariban balıkçıya gelince mi çevrecilik aklınıza geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.