İzmir

Böyle dolandırıcılık görülmedi: Kapı kapı dolaşıp senet imzalattı

11:49 16 Şubat 2024 16 Yorum Var
Böyle dolandırıcılık görülmedi: Kapı kapı dolaşıp senet imzalattı

İzmir Karşıyaka'da, kapı kapı dolaşarak kendini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtan, tebliğ olduğunu söyleyerek imza atılacak kısma boş senetler yerleştiren dolandırıcı, polis tarafından yakalandı.

Dolandırıcılar, farklı farklı yöntemlerle vatandaşları her gün tuzaklarına düşürürken, İzmir Karşıyaka’daki yöntem bu kadarda olmaz dedirtti.

İlçede kapı kapı dolaşan bir kişi, kendisini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtarak vatandaşlara tebliğ olduğunu, imzalamaları gerektiğini söyleyerek imza atılacak kısma boş senetler yerleştirdi.

Kağıttan basit bir düzenek yaparak bu şekilde onlarca kişiden imzalı senet topladığı tespit edilen şüpheli F.Y., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
“Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarını işleyen F.Y. isimli şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca adli kontrolle serbest kaldı.

YORUMLAR

16 Yorum Var
  • Cumali 1 ay önce Şikayet Et
    Serbest bırakmışlar. Kardeş kusara bakan baksın, benim nazarımda en büyük suçlu kanunların değişmesinin önüde kim varsa onlardır. Kim olduğu hiç fark etmez. İster A parti ister C parti, ister Ahmet ister Murat olsun.! Can mal güvenliğinin olmadığı adalet sistemi DEĞİŞTİRİLMELİDİR. Yeter.! Bir imza ile dolandırıcılık bir yanda bir yanda da serbest bırakılan dolandırıcı.
    Cevapla
  • Muro 1 ay önce Şikayet Et
    Sakın adli kontrol şartıyla salını verdi demeyin.
    Cevapla
  • bülent korkmaz 2 ay önce Şikayet Et
    cezası yoksa niye yakalıyorsunuz
    Cevapla
  • gercekkk 2 ay önce Şikayet Et
    ne guzel cezasi yok demek
    Cevapla
  • bülent duman 2 ay önce Şikayet Et
    asın bunları.beslemek haram
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.