Kahramanmaraş

"Küçükbaş kurbanlık temininde sorun yaşanmayacak"

11:38 16 Eylül 2015
"Küçükbaş kurbanlık temininde sorun yaşanmayacak"

İSMAİL HAKKI DEMİR - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Veysel Ayhan, küçükbaş kurbanlık temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi. 

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki kurbanlık küçükbaş sayısının yeterli olduğunu belirtti. 

Halkın büyük çoğunluğunun fiyatından dolayı kurbanda küçükbaşı tercih ettiğini anlatan Ayhan, "Her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli kesimlerce yapılan olumsuz açıklamalar, fiyatların yükselmesine neden oluyor. Bu durum, hem yetiştiricileri hem de tüketicileri tedirgin ediyor" dedi. 

Geçen Kurban Bayramı'nda 2,5 milyon civarında küçükbaş kesildiğine işaret eden Ayhan, "Dolayısıyla bu bayramda da ihtiyacımızı fazlasıyla karşılayacak düzeyde küçükbaş hayvan varlığımız mevcut. Onun için bu yıl da küçükbaş kurbanlık temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır" diye konuştu. 

Ayhan, girdi maliyetlerindeki artışa bağlı olarak küçükbaş fiyatlarında bir miktar artış olduğunu belirtti.

Hayvancılığın ülke ekonomisindeki önemine değinen Ayhan, "Küçükbaş hayvancılığı sadece kurban bayramlarında değil her zaman için ülkemiz hayvancılığının sigortası gibi görüyoruz. Otuza yakın koyun ve keçi ırkımızla ülkemiz insanlarının kırmızı et ve kurbanlık ihtiyacını her yıl sorunsuz bir şekilde karşılıyoruz. Dolayısıyla halkımız hiç endişe duymadan gönül rahatlığıyla kurban bayramında küçükbaş hayvan kesimine yönelebilirler" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.