Kahramanmaraş

Kurban Bayramına doğru

12:34 23 Eylül 2015
Kurban Bayramına doğru

Kahramanmaraş'ta kurulan hayvan pazarlarındaki 120 kilogramlık teke ile 4 boynuzlu kuzu ilgi gördü

Andırın ilçesindeki kurban pazarında satışa sunulan dört boynuzlu kuzu ile 120 kilogramlık teke görenleri şaşırttı.

İlçe merkezinin çeşitli yerlerinde kurulan pazar yerlerinde kurbanlık almak isteyenlerle yetiştiriciler arasında fiyat konusunda kıyasıya pazarlık yapılıyor. Hemen her kilogramda küçükbaş hayvanın bulunabildiği pazarda satışa sunulan 120 kilogramlık teke ile 4 boynuzlu kuzu, vatandaşların ilgisini çekti. 

Sattığı kuzular arasında ilk defa 4 boynuzlu bir hayvan olduğunu belirten üretici Mustafa Peksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzunun 7-8 aylık olduğunu söyledi.

Kuzunun boynuzlarından dolayı vatandaşların dikkatini çektiğini ifade eden Peksoy, "Boynuzun 4 tane olması cenabı Allah'ın takdiri. Boynuzlar eşit şekilde çıkıyor. Biri önce veya ikisi sonra çıkmadı. Biz de ilk gördüğümüzde şaşırmıştık" diye konuştu.

Hayvancılıkla 20 yıldır uğraştığını ve kurbanlıklar yetiştirdiğini anlatan Mustafa Peksoy, daha önce 3 boynuzlu kuzu gördüğünü, fakat 4 boynuzlusunu ilk defa şahit olduğunu kaydetti.

Satışa sunduğu kurbanlıklar arasında 120 kilogramlık teke bulunan Ziya Avcı ise pazarın en büyük kurbanlığının kendisinde olduğunu savundu.

Hayvanların tamamını kendisinin yetiştirdiğini aktaran Avcı, "Pazarın en irisi benim hayvanım. Ağırlığı 120 kilogram geliyor, fiyatı ise bin 200 lira. Fiyatlar etin pahalanmasına rağmen geçen yıla göre aynı. Şuan elimizde 8-10 kurbanlık kaldı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.