Kahramanmaraş

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması

13:18 28 Eylül 2015
2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 

Erkoç, mesajında, eğitim öğretim dönemine başlamanın heyecanını, sevincini ve coşkusunu, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle birlikte paylaştıklarını belirtti.

Yeni öğretim yılının öğretmenlere, geleceğin güvencesi olan öğrencilere ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Erkoç,  "Şehrimizde yaşam kalitesini arttırmak adına yaptığımız her yatırımda, eğitim en büyük önceliğimiz oluyor. İkisini bir arada yürütmek ve koordineli olmak zorundayız. Kahramanmaraş Akdeniz'in parlayan yıldızı oldu. Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri şehrimizden çıkıyor. Okul ve eğitim bizim için yol, su, asfalt, alt yapı kadar önemli bunu öngörmek ve öncülüğünü yapmak da bizim görevimiz" ifadelerine yer verdi.

- Eğitime okul desteği

Bu arada il genelinde ihtiyacı olan bölgelere okul yaptırmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yaklaşık 20 milyon liralık yatırım yaptığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesince 5 ilçede süren inşaatlarda ilk, orta ve lisenin yanında pansiyon ve spor salonu da yapılıyor.

108 derslikli 6 ilk, orta ve lisenin, merkez Onikişubat ilçesinde Saçaklızade Ortaokulu 24 derslik ve Oruç Reis Mahallesi İlkokulu 12 derslik, Dulkadiroğlu ilçesinde Yahya Kemal Mahahallesi Pansiyon ve İmam Hatip Lisesi 
24 derslik, Elbistan ilçesinde Esentepe Ortaokulu 12 derslik, Türkoğlu ilçesinde Atatürk Yatılı Bölge Okulu 24 derslik, Pazarcık ilçesinde Yavuz Selim İlkokulu 12 derslik, Onikişubat ilçesinde Hacı Bayram Veli Spor Salonu'ndan oluştuğu bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.