Kahramanmaraş

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava

16:48 06 Ekim 2015
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dava

 Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan ile ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kazada hayatını kaybedenlerden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. 

Hakkında, "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan Özmen ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma, 22 Aralık'a ertelendi.

- "Olayın aydınlatılması istiyorum"

BBP Genel Başkanı Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın ardından 6 seneden fazla süre geçse de hadisenin kendileri için daha çok sıcak olduğunu söyledi. 

Ana soruşturma dosyalarının Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında bulunduğunu anımsatan Destici, buna rağmen soruşturmanın 6 yıldır tamamlanmadığını kaydetti.

Askeri savcılıkta süren bir soruşturmanın da olduğunu aktaran Destici, şöyle konuştu:

"Onun akıbetinden haberimiz yok. Başbakanlık Teftiş Kurulunun hangi aşamada teftiş yaptığını bilmiyoruz. Bu dosyanın bir an önce aydınlatılması ve sulha kavuşturulmasını talep ediyoruz. Burada hata ise hata ihmal ise ihmal, kusursa kusur, kasıtsa kasıt her şeyin net olarak ortaya konulup faillerinin cezalandırılması ve olayın aydınlatılmasını istiyorum." 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici ise davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Dosyada farklı bir sonuca ulaştıklarını dile getiren Ekici, "Kesin olmamakla birlikte dosyada ulaştığımız bilgi şudur. Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesinin sebeplerinden biri Oslo mutabakatına karşı olduğu içindir. Bunun da böyle bilinmesine Türk kamuoyu adına ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.