Kahramanmaraş

Organ bağışı için kamu spotu hazırladılar

16:37 03 Kasım 2015
Organ bağışı için kamu spotu hazırladılar

Kahramanmaraş'ta bir dernek, organ bağışının önemini kent protokolünün seslendirdiği kamu spotuyla anlattı

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) organ bağışının önemine kent protokoünün seslendirdiği kamu spotuyla dikkat çekti.

Dernek Başkanı Hanifi Çöplü ve Başkan Yardımcısı Harun Reyhan, kentte organ bağışçı sayını artırmak ve organ naklinin önemine dikkat çekmek için kamu spotu hazırlamaya karar verdi. Özel bir prodüksiyon firmasının desteğiyle hazırlanan 2 ayrı spotto bağışlanan organlarla hayata tutunan ve organ bekleyenlerle ile kent protokolünün seslendirmesiyle organ bağışının önemi anlatıldı.

Kamu spotlarında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher ile sağlık alanında faaliyet gösteren kamu kurum müdürleri, doktorlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sesleriyle organ bağışının önemine dikkat çekti.

Dernek Başkanı Çöplü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-9 Kasım Organ Nakil Haftası kapsamında Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta organ nakli bekleyen kişilere fayda sağlamak amacıyla kamu spotu hazırladıklarını söyledi.

Bağışçıların sayısının artmasının hayati önem taşıdığını, bunun için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini kaydeden Çöplü, şöyle devam etti: 

"Kamu spotu hakkında araştırma yaptık. Türkiye'de genelde büyük derneklerin böyle bir çalışmalar yaptığını gördük. Biz de böyle bir çalışma yapmak istedik. Mülki ve idari amirlerimizden ricada bulunarak 2 kısımdan oluşan bir kamu spotu hazırlattık. Kamu spotlarının içeriğiyle kentte belki bir nebze olsun kişilerin organ bağışına bakış açıları değişir diye arzuluyoruz. Bu değişimle her yıl artan hasta sayısında düşüş olur ümidindeyiz."

Kahramanmaraş'ta yaklaşık bin kişinin diyalize girdiğini dile getiren Çöplü, nakil denilince sadece böbreğin akla gelmemesi gerektiğini, karaciğer, kalp, pankreas gibi organların da hayati öneminin bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.