Kahramanmaraş

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

17:11 06 Kasım 2015
AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

"Milletimiz bize sandıkta yetki verdi, şimdi artık bize düşen bu sorunları hızla çözmek. Türkiye'yi gelecek hızla taşımak olacaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Milletimiz bize sandıkta yetki verdi, şimdi artık bize düşen bu sorunları hızla çözmek. Türkiye'yi gelecek hızla taşımak olacaktır" dedi.

Milletvekili seçiminin ardından Ünal, teşekkür ziyaretleri kapsamında, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde yönetim kurulu üyeleri ve esnafla bir araya geldi. Sanayi sitesine ilişkin sorunları dinleyen Ünal, ardından tarihi Kapalı Çarşı'da esnafı ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, 1 Kasım'da çıkan sonucun Türkiye'yi ciddi anlamda rahatlattığını, Türkiye'de diğer siyasi görüşten insanların bile büyük bir huzur ve güven içerisinde 2 Kasım sabahına uyandığını belirtti.

2 Kasım'dan itibaren AK Parti'nin seçim beyannamesinde vaat ettiği icraatların gerçekleşmesine dönük ilk 100 günlük planlamayı yapmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiklerini aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Biz bugüne kadar iktidarımızın uzun soluklu olmasını, verdiğimiz sözlerine yerine getirmemize bağlıyoruz. Seçim beyannamemizde ne vaat ettiysek bunlarla ilgili şu anda çalışmaları yürütüyoruz. Şimdi bir de reform paketi hazırlıyoruz. Bir taraftan hükümet programımız hazırlanıyor onun yanı sıra da bizim 7 Haziran'dan sonra, Türkiye'de maalesef oluşan belirsizliğin Türkiye'ye bir faturası oldu, o kaybı da telafi etmek için hızlı bir çalışma içerisine girdik. Seçim beyannamemizde 150'ye yakın vaadimiz var. Bunları kısa, orta ve uzun vadede nasıl gerçekleştirebileceğimizi kamuoyuna açıklayacağız."

17 Kasım'da TBMM'nin yemin töreni için toplanacağını ve 28 Kasım'da da hükümetle ilgili güven oylaması yapılacağını vurgulayan Ünal, bu sürecin ardından Türkiye'nin tekrar istikrar ve huzur içerisinde yoluna devam edeceğini belirterek, "Önümüzde 4 yıl var. Vatandaşlarımız rahat olsun en iyi şekilde değerlendireceğiz. Türkiye 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için hızla çalışacak" dedi.

- G20 Liderler Zirvesi

15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da, Türkiye'nin başkanlık edeceği G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin de değerlendirmede bulunan Ünal, bunun Türkiye için önemli bir kazanım olacağını bildirdi.

Gelişmiş 20 ülkenin başkanlarının zirveye geleceğini anımsatan Ünal, "Seçim sonucunun Türkiye'de bayrama dönüşmüş olması, G20 ülkeleriyle sürdürülecek 4 günlük bu çalışma Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılını planlayacaktır. Biz 2023 yılına geldiğimizde 500 milyar dolar ihracatımız, kişi başına düşen 25 bin dolar gelir ve Türkiye her alanda gelişmiş, ekmeğini büyütmüş ve sorunlarını çözmüş bir ülke olarak yoluna devam edecek" diye konuştu.

AK Parti'yi kıymetli yapanın milletin teveccühü olduğunu, kendilerinin de bu teveccühe layık olmaya çalıştığını vurgulayan Ünal, "Milletimiz bize sandıkta yetki verdi şimdi artık bize düşen bu sorunları hızla çözmek. Türkiye'yi gelecek hızla taşımak olacaktır" ifadelerini kullandı.

- Vatandaş ve esnafın "bakan" talebi

Kapalı Çarşı'da alkışlarla karşılanan Ünal ve milletvekilleri, burada bir süre iş yerlerinde esnafla görüştü. Gezi sırasında esnaf ve vatandaşların "Kahramanmaraş'a artık bakanlık istiyoruz" istekleriyle karşılaşan Ünal, "Ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun" sözleriyle vatandaşların ilgisine teşekkür etti.

Ünal'a,  AK Parti'den Kahramanmaraş milletvekili seçilen Veysi Kaynak, İlker Çitil, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Güngör ve diğer ilgililer eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.