Kahramanmaraş

"Mavi kapak" 20 engelliye daha umut oldu

17:48 16 Kasım 2015
"Mavi kapak" 20 engelliye daha umut oldu

Kahramanmaraş'ta yürütülen "Engelleri Aşalım" projesi kapsamında, 20 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi

Kahramanmaraş Anadolu Kız İmam Hatip Lise'ndeki kantin işletmecisi tarafından başlatılan "Engelleri Aşalım" projesi kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan 20 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.

Bedensel ve spastik engellilere yönelik Abdulkadir Gülmez tarafından başlatılan kampanyaya gönüllü olarak destek veren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin topladıkları kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle teslim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okulda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilere tekerlekli sandalyelerle sağlıklı ve mutlu yaşam sürmelerini diledi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akkurt, "Sevinçlerinizi mutluluklarımızı birleştirirseniz daha fazla mutlu insan, daha fazla sevinçli insan bulursunuz. Sıkıntılarınızı problemlerinizi birleştirerek paylaşırsanız bunların küçüldüğünü azaldığını görürsünüz. Biz bugün burada sevinçlerimizi paylaşarak artırıyoruz. Bu programlada, 20 civarında bedensel engelimizle engellerini paylaşarak azaltmaya çalışmış olduk" diye konuştu.

Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu, önemli olanın kafalardaki engellerin atılması gerektiğini anlatan Okul Müdürü İsmail Direk ise engellilerin insanlara Allah'ın bir emaneti olduğunu söyledi.

Direk, engellilere her zaman ve her yerde güçlerinin yettiğince yanlarında olmaya çalışacaklarını kaydetti.

Abdulkadir Gülmez de engelliler için son iki yılda bin 535 tekerlekli sandalye temin ettiklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk adı altında topladıkları mavi kapaklar sayesinde bir çok ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalyeye sahip olmalarına vesile olmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Gülmez, kampanyaya destek veren kişilere ve kurumlara teşekkür etti.

Programın sonunda, öğrenciler eşliğinde ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.