Kahramanmaraş

Türkmenlerden Türkiye'ye teşekkür mitingi

14:48 08 Aralık 2015
Türkmenlerden Türkiye'ye teşekkür mitingi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine yerleşen Türkmenler, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etmek için miting düzenledi.

Ellerinde Arapça "Teşekkürler Erdoğan, Teşekkürler Davutoğlu, Teşekkürler Türkiye" yazılı dövizler, Türk ve Türkmen bayraklarıyla Afşin ilçesindeki Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'na toplanan Türkmenler, sloganlarla Türkiye'ye minnetlerini ifade etti.

Grup adına açıklama yapan Fatih Köroğlu, Suriye'de Esed zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenlere kapılarını her zaman açık tutan Türkiye'ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Kendilerine maddi ve manevi her türlü desteğin sağlandığını vurgulayan Köroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, Türkmenlerin yanında olacağı hususunda hiç şüphemiz yoktur. Sizlerin destekleri sürdüğü müddetçe bizler asla pes etmeyeceğiz. Bir gün Esed rejimi gidip yerine yeni bir yönetim gelmesini sabırsızlıkla beklemekteyiz. Ülkemize döndüğümüzde Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin bizlere vermiş olduğu desteği hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vefa, tarih sayfasına altın harflerle yazılacaktır."

Köroğlu, kendilerine verilen desteklerin sadece kendilerinin değil çocukların geleceği için de umut olduğunu kaydetti.

Bir gün Suriye'ye döndüklerinde her ne kadar sınırlar ayrı olsa da daima Türk milletinin bir parçası olarak yaşayacaklarını dile getiren Köroğlu, bu mazlum ve mağdur milletin hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu unutmayacağını ifade etti.

Suriyeli öğretmen Şuruk Badawi ise Afşin'de, Türkmenlere ve diğer Suriyeli sığınmacılara kucak açan Türkiye'ye, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'a, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.