Kahramanmaraş

Girişimcilik Eğitimi Programı

16:58 08 Aralık 2015
Girişimcilik Eğitimi Programı

Göksun ilçesinde bir kursiyerin iş yeri açılışı gerçekleştirildi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) açtığı "Girişimcilik Eğitimi Programı"nı bitiren bir kursiyerin iş yerinin açılışı gerçekleştirildi.

Göksun Belediyesi, KOSGEB ve Bakü Tiflis Boru Hattı Projesi (BTC) işbirliğindeki "Girişimcilik Eğitimi Programı"nı bitiren Mustafa Peltek'in gıda ve sinema salonundan oluşan iş yerinin açılışında konuşan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Türkiye genelinde Girişimcilik Eğitimi Programını bitiren müteşebbislerin yüzde 8'inin iş yeri açmasına rağmen bu oranının Göksun'da yüzde 35 olduğunu söyledi.

Bu yıl 90 kişinin ilçede girişimcilik eğitimine katıldığını aktaran Aydın, bundan yüzde 35'inin iş yeri açmasının Türkiye derecesi olduğunu, bu nedenle de Göksun'un girişimcilikte Türkiye'nin ortalamasının üzerindeki ilçe olarak değerlendirdi.

İlçede yeni işletmelerin hızla artmasını canı gönülden arzu ettiklerini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Çalışmalıyız. Bir şeyler üretmeliyiz ki hep beraber refah seviyesi yüksek bir toplum haline gelelim. Biz belediye olarak, yerel yönetim olarak hem halkımıza alt yapı ve üst yapı hizmetlerini sunmak, hem de sosyal anlamda, ekonomik anlamda katkı sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bugün olduğu gibi açmış olduğumuz kursu tamamlayan kardeşlerimizin aldıkları eğitimi projelendirmeleri ve iş yeri açarak hayata geçirmeleri bizi mutlu etmektedir."

Aydın, gayret ve çabaların hayata geçtiğini görmenin hem kendilerini mutlu ettiğini, hem de bundan sonraki yapacakları çalışmalar için şevk verdiğini belirtti.

İşletme sahibi Muhammet Mustafa Peltek de aldığı girişimcilik sertifası sonucunda kafasında oluşan iş fikrini hayata geçirmenin mutluğunu yaşadığını söyledi.

İş yerinin açılışının ardından Belediye Başkanı Aydın, işletme bünyesinde bulunan 9D sinema salonunda kısa film izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.