Kahramanmaraş

Taksi durakları tarihi dokuya uygun yenilendi

17:24 17 Aralık 2015
Taksi durakları tarihi dokuya uygun yenilendi

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından şehrin modern çizgisiyle tarihi dokusunu ortaya çıkarmak amacıyla taksi durakları Selçuklu-Osmanlı mimarisiyle yenileniyor.

Taksi esnafıyla bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş'ın farklı ve özel bir projeye daha imza atıldığını ifade etti.

Kentin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak projeleri bir bir hayata geçireceklerini kaydeden Okay, bu kapsamda modern projelerin tümünde Selçuklu-Osmanlı mimarisini kullandıklarını belirtti.

Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe sınırlarında bulunan taksi duraklarının yenilenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeniledikleri duraklardaki taksici esnafını yerlerinde ziyaret ederek düşüncelerini aldıklarını dile getiren Okay, "Bu hizmetle ilgili kendilerinin de fikrini aldık. Memnuniyetlerini dile getirdiler. Daha önce de ilçemize yapacağımız hizmetlerde tarihi Selçuklu-Osmanlı motiflerini kullanacağımızı dile getirmiştik. Buradaki çalışmamızda da aynı motifleri kullandık. Dulkadiroğlu sınırları içerisinde 3 durağı yeniledik. Önümüzdeki süreçte ilçe sınırlarımızda bulunan taksi duraklarımızı yenilemeye devam edeceğiz. Taksici kardeşlerimizin daha güzel ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet etmesini istiyoruz."

Taksi esnası ise Dulkadiroğlu Belediyesi'nin bu güzel hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Ziyarete, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.