Kahramanmaraş

Afşin'de parkomat uygulaması başladı

17:13 01 Ocak 2016
Afşin'de parkomat uygulaması başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin ilçesinde parkomat uygulaması başlatıldı.

İlçede en yoğun kullanılan iki caddede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli park uygulamasına geçildi.

Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesi'nde trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan AKBEL A.Ş tarafından parkomat işletmeciliği uygulamaya konuldu.

Sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında uygulamaya geçirilen parkomat siteminde ilk 10 dakika ücretsiz olacak ve araçlardan her saat başı 1 TL otopark ücreti alınacak. Engelli vatandalar ve gazilerden ilk 2 saat için park ücreti alınmayacak.

Kahramanmaraş Parkomat Bölge Sorumlusu Galip Doğan, yaptığı açıklamada, Afşin'de vatandaşların park stresinden ve zaman kaybından kurtaracak parkomat sisteminin hayata geçirildiğini belirtti.

Parkomat çalışmasının 1 Ocak tarihi itibariyle başladığını ifade eden Doğan, "Esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu sistem sayesinde esnaflarımız yeni yüzler görecek. Parkomat uygulamasının gittiği yerlerde büyük ölçüde trafikte rahatlama yaşanıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.