Kahramanmaraş

Sarıkamış şehitleri anılıyor

14:35 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Kahramanmaraş'ta binlerce kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla karla kaplı Ahir Dağı'nda yürüyüş yaptı

 Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker, Kahramanmaraş'ta 2 bin 100 metre rakıma yapılan yürüyüşle binlerce kişi tarafından anıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği tarafından organize edilen yürüyüş, Ahir Dağı'ndaki Yedikuyular mevkisinde başladı.

Etkinliğe katılan binlerce kişi 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak karla kaplı zeminde 2 kilometre yürüdü. Öğrenciler, gaziler ve dağcıların bulunduğu grubun yürüyüşü, 2 bin 100 metre yükseklikte son buldu.

Burada saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sunulan programa katılan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi çeşitli ikramlarda bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yaptığı konuşmada, 101 yıl önce Sarıkamış'ta beyaz destan yazan ataların 90 bin şehit verdiği Sarıkamış destanını idrak ettiklerini söyledi.

Türk milletinin asil, vefakar ve fedakar gençlerinin ecdadını andığını dile getiren Kabakcı, "Bu mutluluk da bize yeter. İnşallah bundan sonra da o şehitlerimizi, yiğitlerimizi hem Çanakkale'de, hem Sarıkamış'ta, hem Yemen'de, hem Balkanlar'da, tüm Anadolu coğrafyasında şehit düşen 3 milyon Türk evladını unutmayacağız. Canlarını, vatanları uğruna feda eden yiğitlerimizi, şehitlerimizi tekrardan anıyoruz. Bu etkinliği karlar üzerinde düzenleyerek gençlerimize şehitlerimizin yaşadığı zorluğu bir nebze olsun hissettirmek istedik" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ da Sarıkamış şehitlerinin ruhunun bugün burada olduğunu belirtti.

Türk milletinin bu gücü inancından aldığını, tarihinin de şeref levhalarıyla dolu olduğunu vurgulayan Yanardağ, "Bizim anlımız dik, başımız dik, kalbimiz toplu atıyor, yüreğimiz birlikte çarpıyor. Başka hiçbir millette bunu bulamazsınız. Zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde bu gibi etkinliklerde birlikteliğimizi ortaya koymamız çok kıymetli bir mana ifade ediyor" diye konuştu.

Program, şiir okunmasıyla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.