Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yaban hayvaları için doğaya yem bırakıldı

16:13 25 Ocak 2016
Kahramanmaraş'ta yaban hayvaları için doğaya yem bırakıldı

Kahramanmaraş'ta, 300 kızıl geyiğin bulunduğu Başkonuş Yaylası'na yaban hayvanları için yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, soğuk havada doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çalışma başlattı.

Bu kapsamda Şube Müdürü Hacı Kalınkütük başkanlığındaki ekip, 300 kızıl geyiğin bulunduğu Başkonuş Yaylası'ndaki farklı noktalara 2 ton yem bıraktı. Yaban hayatının izlenebilmesi ve kaçak avcılıkla mücadele amacıyla ağaçlara ekiplerce fotokapan da konuldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağrı Özgür Özkan, AA muhabirine, kar yağışının etkili olduğu dönemde yapılan yemleme çalışmalarının yabani hayvanlar için hayati önem taşıdığını söyledi.

Bölgede son günlerde yoğun kar yağışı görüldüğünü belirten Özkan, bu süreçte yaban hayvanlarının yem bulmakta güçlük çektiğini kaydetti.

Kahramanmaraş'ın yaban hayatı açısından önemli bir coğrafi bölge olduğuna işaret eden Özkan, "Başta Başkonuş, Ahir Dağı, Göksun ve Andırın ilçelerinde bu tür yem bırakma işleminin devam etmesi gerekiyor. Çünkü yaban hayvanları bu dönemde yem bulamadıkları için telef olabilir" dedi.

Başkonuş Yaylası'na 2000 yılında 28 dişi olmak üzere 34 kızıl geyiğin bırakıldığını dile getiren Özkan, son envanter çalışmasına göre sayının 300'e ulaştığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.