Kahramanmaraş

Suriye sınırında 2 bin 300 hektarlık orman yandı

14:41 08 Şubat 2016
Suriye sınırında 2 bin 300 hektarlık orman yandı

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altıntaş, Suriye sınırında 2 bin 300 hektarlık ormanlık alanın terör ve kundaklama nedeniyle yandığını söyledi.

Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye sınırındaki ormanlık alanların tamamına yakınının kendilerinin sorumluluk alanında olduğunu belirtti.

Geçen yıl Suriye sınırında çok sayıda yangın çıktığını kaydeden Altıntaş, 2012 ve 2013 yıllarında meydana gelen büyük yangınlarınsa sınırdan Türkiye'ye sıçradığını aktardı.

Terör olayları nedeniyle Suriye sınırında güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirten Altıntaş, şöyle devam etti:

"Sınır hattına beton duvar yapılıyor. Bundan sonra sınırdan bize geçen yangın olmayacak diye düşünüyoruz. İnşallah Suriye'deki iç savaş biterse biz de yangınlar açısından biraz daha rahatlarız."

Altıntaş, Suriye sınırında 2015'te 55 yangın çıktığına dikkati çekti. Bunların 20'sinin Hatay'ın Yayladağı bölgesinde olduğunu dile getiren Altıntaş, şunları kaydetti:

"Suriye ile sınır hattımızda sürekli teyakkuz halindeyiz. Ekiplerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutuyoruz. Araçlarımızı modernize ediyoruz. Bu bölgedeki kulelerimizi ihtiyaç durumunda daha geç kapatıyoruz. Ya da kamera sistemiyle, insansız kulelerle gözetleme yapıyoruz. Sınır hattındaki ekiplerimizin bir kısmı aktif halde, yıl boyu yangına hazır bekletiliyor. Geçen yıl Suriye sınır hattındaki 2 bin 300 hektarlık ormanlık alanımız, terör ve kundaklama nedeniyle yanmıştır."

Özellikle Amanos Dağları'nda terör kaynaklı yangınlar olduğunu dile getiren Altıntaş, burada geçen sene 5 büyük yangın çıktığını söyledi.

Altıntaş, yanan alanların bir yıl sonra rehabilite edildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.