Kahramanmaraş

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tandoğan:

16:42 05 Nisan 2016
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tandoğan:

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli albay Şükrü Tandoğan, "Bu vatan savaşılarak kurulmuştur. Bu topraklar savaşarak vatan olmuştur. Bugün dahi savaşarak bekasını sürdürmekteyiz." dedi.

Tandoğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin nasıl vatan olduğunu topluma ve genç nesillere anlatmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Derneklerinin aynı zamanda Kuva-yi Milliye'yi temsil ettiğini belirten Tandoğan, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz şehitlik, gazilik, kahramanlık, cesaret ve fedakarlık gibi kavramları bu toprakların nasıl vatan olduğunu topluma ve genç nesillere anlatmaktır. Biz teşkilatımızı bu amaçla kurduk. Bu binalarda bu amaçla görev yapıyoruz. Bizim binalarımız aynı zamanda birer okuldur. Bu binalarda gazilerimizle görüşebilirsiniz. Onlardan harp tecrübelerini öğrenebilirsiniz. Vatan savunmasının nasıl bir şey olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu vatan savaşılarak kurulmuştur. Bu topraklar savaşarak vatan olmuştur. Bugün dahi savaşarak bekasını sürdürmekteyiz. Bu topraklarda mutlak suretle güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle geçmişimizi çok iyi bilmek zorundayız."

Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin de, gazilerin yaşayan bir müze olduğunu, bu kişilerin birikimlerinden faydalanılması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Kore gazileri Veli Günnar, Hacı Özbülbül ve İbrahim Burun’a Güney Kore makamlarınca gönderilen madalya ve beratları verildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek de binanın yapımına katkıda bulananlara plaket takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.