Kahramanmaraş

Kutlu Doğum Haftası

12:36 14 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Afşin İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans düzenlendi.

Afşin Belediyesi düğün salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Hz. Muhammed'in (s.a.v) insanlık için en güzel örnek olduğunu belirtti.

Hz. Muhammed'in dünyaya, insanlara örnek olması için ve insanlığı öğretmek için gönderildiğini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Tarih boyunca kadınlar ezilmiş ve zulme maruz kalmışlardır. Hatta kadınlar, ruhu var mı? İnsan mıdır, şeytan mıdır? diye tartışmalara maruz kalmıştır. Bütün bunlara karşılık olarak, kadınlar İslam'da müstesna bir yere sahiptir. Rasulullah efendimiz de erkekleri, kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet etmektedir. Bu konuda, 'Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' buyurmaktadır."

Yıldırım, Hz. Peygamberin erkeklere, kadınlara daima iyi davranmalarını tavsiye ederek, "Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır" diye buyurduğunu söyledi.

"Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisini hatırlatan Yıldırım, "Kuran-ı Kerim'in birçok ayetlerinde, annelere, kadınlara, eşlerimize karşı vazifelerimiz belirtilmiştir. Maalesef bugün tüm dünyada kadınlara yönelik birtakım olumsuzluklar görmekteyiz. Bizim kültürümüzde ve dinimizde kadına saygı esastır. Kadın, aynı zamanda eştir ve annedir. Yavrusuna bir sineğin konmasına bile tahammül edemeyen annelerimize, eşimize karşı bizlerin sorumluluğu çok fazladır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Kuran kurslarında eğitim gören 4-6 yaş arası öğrenciler şiir ve hadis okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.