Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta sürü yönetimi sertifika töreni

13:07 05 Mayıs 2016
Kahramanmaraş'ta sürü yönetimi sertifika töreni

Pazarcık ilçesinde sürü yönetimi elemanı kursuna katılarak başarı gösteren 48 yetiştirici için sertifika töreni düzenlendi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Pazarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Vakkas Kuzu, törende yaptığı konuşmada, kursun, hayvancılık ve tarımsal faaliyetler açısından önemine dikkat çekti.

Kursun Pazarcık'ta ilk defa düzenlendiğini dile getiren Kuzu, son 48 sertifikayla il genelinde sertifikalı hayvan yetiştiricisi sayısının 188'e ulaştığını, bu durumun ilçe ve ülke hayvancılığı adına ümit verici olduğunu söyledi.

Pazarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal Karasakal ise çobanlık mesleğinin günümüzdeki modern karşılığı olan "sürü yöneticisi" kavramının daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Karasakal, eğitimli insanların yönettiği sürülerin daha sağlıklı daha işlevsel nitelik kazanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından 48 kursiyere sertifikaları verildi.

Toplantıya, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.