Kahramanmaraş

Pazarcık'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

15:34 11 Mayıs 2016
Pazarcık'ta TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Pazarcık ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 5 branşta hazırlanan 25 projenin yer aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Tacim Atasever, okullarının spor salonunda açılan fuarda yaptığı konuşmada, öğrencileri ve öğretmenlerin büyük gayretiyle fuarın açıldığını belirtti.

Öğrencilerin matematik, fizik, kimya, biyoloji ve tarih alanında hazırladığı 25 projenin önemine dikkat çeken Atasever, "Projeler arasında matematik alanındaki 'Biçimsel kuvvet teorilerinden kafes noktası bulma projesi' 2016 TÜBİTAK yarışmasının Adana bölge finalinde üçüncülüğü elde etmiştir. Diğer projelerimiz arasında güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretme, kan grubu öğrenme, kimyasal tepkimeler, Çanakkale'de yaşanmış hikayeler, kuş evi, çubuklarla matematik öğrenme de dikkat çeken projeler arasındadır." dedi.

Okul olarak daha önceki yıllarda birçok derece aldıklarını ifade eden Atasever, 2008'de sosyoloji dalında Türkiye dördüncülüğü, 2010'da Türkiye ikinciliği, 2015'de Türkiye birinciliği, 2013 ve 2016'da da bölge üçüncülüklerinin bulunduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bu başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, öğretmenlerin desteğiyle öğrencilerce hazırlanan projeler katılımcılar tarafından incelendi.

Fuara, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak, Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Nadir Aras, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Nadir Ulaş Birdane, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, daire müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.