Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta kardeş okul projesi

11:17 29 Mayıs 2016
Kahramanmaraş'ta kardeş okul projesi

Kahramanmaraş'ta Sühaerler Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle topladıkları kitapları kırsal kesimde eğitim gören öğrencilere hediye etti ardından her öğrenciyi kendilerine kardeş edinerek onların ihtiyaçlarını gidermenin mutluluğunu yaşadı.

Sühaerler Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Filiz Sancaklı ile bedensel engelli Almanca öğretmeni Ökkeş Aygün Öztürk, okul müdürü Ömer Faruk Günay'ın desteğiyle, Çukurhisar İlk ve Ortaokulu öğrencileri arasında kardeş okul projesini başlattı.

İlk olarak öğretmenlerinin desteğiyle öğrenciler kullanmadıkları ve okuyup biriktirdikleri kitapları toplayarak Çukurhisar'daki öğrencilere götürerek hediye etti.

Bununla da sınırlı kalmayan öğretmenler, Çukurhisar'daki öğencilerin ad soyad, yaş, boy, kilo, ayakkabı numarası gibi bilgilerini de alarak her öğrenci bir kardeş öğrenci için yeni kıyafet, ayakkabı, kitap ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri hazırlayarak onlara ulaştırdı.

Almanca öğretmeni Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir iş yaparak masum minik çocukların yüreğine dokunduklarını söyledi.

İlk olarak okuldaki öğrencilerin topladığı kitapları teslim ederek projenin fitilinin ateşlendiğini belirten Öztürk, "Bu kadar güzel, kibar, misafirperver, saygılı ve bir o kadar da başarılı öğrencilerle karşılaşacağımızı hiç tahmin etmemiştik. Bir de bu öğrencilerden bu imkanlara rağmen TEOG'dan 95-100 alanların olması bizi duygulandırdı. Çok haz verici bir duyguydu. Kutuları kitaplarla dolduran öğrencilerimize ve en ufak katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım birilerinin hayatına dokunabilmişizdir." dedi.

Projlerinin bununla sınırlı kalmadığını dile getiren Öztürk, Çukurhisar'da öğrenim gören bütün öğrencilerin her birine kendi okullarından kardeş öğrenciler tayin ettiklerini söyledi.

Mahalledeki öğencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için özel bilgilerinin alındığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Her öğrencimiz kardeş öğrencisi için yeni olmak şartıyla kıyafet, ayakkabı, kitap, kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri hazırladı. Bu hazırladığımız hediye paketlerini 2 otobüs dolusu öğrencimizle köye giderek bizzat kardeş öğrencilerine kendi elleriyle takdim etme mutluluğunu yaşamalarını sağladık. İki taraf öğrencilerinin mutlulukları da görülmeye değerdi. Müthiş bir gündü herkes çok mutlu oldu."

Öztürk, idarecilerinin desteği ve öğrencilerinin azmiyle sosyal farkındalıklı projelere devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.