Kahramanmaraş

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Eshab-ı Kehf'te

14:44 04 Haziran 2016
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Eshab-ı Kehf'te

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf’in yaşayan bir mekan olması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

Mahir Ünal beraberinde Diyanet İşleri Başkanlığı Müsteşarı İsmail Palakoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret etti.

Eshab-ı Kehf'i ziyaretinin ardından Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, külliyede yapılan konaklama tesisinin çok önemli bir eksiği kapatacağını belirtti.

Eshab-ı Kehf'e gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama ve yemek hizmetlerinden yararlanması gerektiğine değinen Ünal, "Eshab-ı Kehf'in yaşatılarak korunması gerekiyor. Çünkü buranın yaşayan bir mekan olmasını istiyoruz. İki yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü ile başlattığımız çalışmalar kapsamında konaklama tesisinin inşaatı için ön çalışmaları başlatıldı. İnşallah bu projenin (konaklama tesisi) tamamlanmasıyla birlikte Eshab-ı Kehf'e gelen yerli ve yabancı turistlerimiz daha güzel ağırlanacaklar." dedi.

Eshab-ı Kehf'in kalıcı kültür mirası olarak da tescillenmesinin önemine dikkati çeken Ünal, geçtiğimiz dönem Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burayı Afşin Belediyesine devrettiğini, bundan sonraki süreçte de Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in burayla daha yakından ilgileneceğini söyledi.

Ziyaret, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin taç kapısının önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.