Kahramanmaraş

BBP Genel Başkanı Destici:

15:51 11 Ekim 2016
BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kumpaslar düzenlemiş, askere ve polise terör eylemi gerçekleştirmiş, bombalar patlatmış, Meclis'i bombalamış yani hangi hainliği ve ihaneti hangi grup yapmışsa, FETÖ olsun, PKK olsun, DEAŞ olsun, kim olursa olsun biz sonuna kadar bu mücadelede devletin, milletin ve ülkeyi yönetenlerin yanındayız." dedi.

Destici, Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Kahramanmaraş Adliyesinde görülen davanın 11. duruşmasına katılmak üzere geldiği kentte partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, terör örgütü PKK'yı kınayarak, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ailesine ve AK Parti camiasına başsağlığı diledi.

Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşen anlaşmaları ve gelişmeleri olumlu bulduğunu belirten Destici, bunları atılması gereken olumlu adımlar olarak değerlendirip desteklediklerini dile getirdi.

Destici, Rusya'nın Suriye'ye yönelik tutumunu eleştirerek, "Rusya başından beri zalim ve katil Esed'in yanında durdu. Esed bugün hala o koltukta oturmaya devam ediyorsa bunun birinci sebebi Rusya'dır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain ve kahpe darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Destici, "Gazi Meclisimizi bombalayan, özel harekatçılarımızı şehit eden, bombalarla sivil vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdıran bu darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Bunlar idam edilsin. Darbecilerin, bizzat darbecilerin içinde olanların ve her anlamda destek verenlerin en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Bu hain darbe girişimini ve bunu gerçekleştirenleri bir kere daha lanetliyoruz. İnşallah milletimiz böyle kahpe ve vahşi darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaz." diye konuştu.

Destici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk milleti olarak bu hainlikler, kumpaslar ve kahpeliklere karşı asil duruşların bozmaması gerektiğini vurguladı. Destici, şöyle devam etti:

"Devlete kafa tutmuş, devletin içine sızmış, devletin içinde paralel çeteler oluşturmuş, başka gruplara hangi görüşten olursa olsun kumpaslar düzenlemiş, askere ve polise terör eylemi gerçekleştirmiş, bombalar patlatmış, Meclis'i bombalamış yani hangi hainliği ve ihaneti yapmışsa, FETÖ olsun, PKK olsun, DEAŞ olsun, kim olursa olsun, biz sonuna kadar bu mücadelede devletin, milletin ve ülkeyi yönetenlerin yanındayız."

- "Ayrı bir soruşturma dosyası devam ediyor"

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin mahkemede görülen davanın neticelenmesini ve olayın aydınlığa çıkmasını istediklerini dile getiren Destici, 25 Mart 2009'da meydana gelen olayın ardından hemen hukuku işleterek Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma başlatıldığını belirtti. Mustafa Destici, şunları kaydetti:

"Kahpe darbe girişiminin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızı almaya ve öldürmeye giden heyetin içerisinde bulunan bir astsubay ve bir yarbayın burada helikopterin üzerindeki cihazları söken ya da ekipte olan kişiler olduğu ortaya çıktı. Biz hemen bunu şikayet konusu yaptık. Hem buraya hem de Gölbaşı'ndaki savcılığa şikayet konusu yaptık. Dosyaya takipsizlik kararı verildiği ve ortada soruşturma olmadığı için biz takipsizlik kararının kaldırılmasını ve soruşturmanın tekrar etkin bir şekilde başlamasını istedik. Diğer illerde de müracaatlar olduğu için ayrı bir soruşturma dosyası açılsın ve soruşturma başlatılsın istedik. Bu talebimiz kabul edildi. Bu konuda hem Hakimler ve Savcılık Yüksek Kurulu hem Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı gereken özeni ve ihtimamı gösterdiler. Burada ayrı bir soruşturma dosyası bu konularla ilgili devam ediyor."

Destici, bu sürecin bir istismar konusuna dönüştürülmeden mutlaka aydınlatılmasını ve ortaya çıkartılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.