Kahramanmaraş

Utku'nun çölyakla mücadelesi

16:19 12 Ekim 2016
Utku'nun çölyakla mücadelesi

Kahramanmaraş'ta yaşayan Yavuz ailesi çocuklarınında bulunan Çölyak hastalığı ile mücadele etmeye çalışıyor.

Baba Emre Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Utku'nun doğduğunda kızarıkları olduğunu derisinde dökülmeler meydana geldiğini, Utku 3 aylık olduğunda kaşıntıların arttığını ve Kayseri'de gittikleri hastanede çocuklarına Çölyak teşhisinin konduğunu belirtti.

Annenin süt verdiği için diyet uyguladığını ve ekmek yemeyi kestikten sonra Utku'nun düzelmeye başladığını söyleyen Yavuz, "Glutensiz ürün bulmak çok zor, büyükşehirlerde bunu temin eden belediyeler var ama özel sektörden almaya çalıştığımızda burada tek büyük markette var alabildiğimiz ürünler. Utku'nun yemiş olduğu çubuk kraker normalde 25 kuruş ama Utku'nun çubuk krakeri özel olduğu için aynı paket 10 liraya geliyor." dedi.

Utku ile parka dahi gidemediklerini dile getiren Yavuz, şunları söyledi:

"Bu hastalık parka gitmeye engel mi değil ama parkta dondurma yiyen çocuklar, işte çubuk yiyen çocuklar, çikolata gofret, şu bu... Utku da aynı zamanda süt alerjisi de var, dolayısıyla dondurma, süt, içerisinde buğday bulunan ürünleri yemesi sıkıntılı. Sürekli tedbirli olmak zorundayız, yanımızdan ayıramıyoruz bir misafirliğe gittiğimizde acaba çocuklar bir şeyler verir mi ellerindekini Utku'yla paylaşırlar mı diye korkuyoruz. Aile çevremiz artık buna alıştı, ellerinden geldiğince Utku'un yanında çocuklarına bir şeyler vermemeye, çocuklarına dikkat etmeye bu türden ürünleri yedirmemeye çalışıyorlar ama yine de gözünüzden kaçtığı zaman sıkıntılar oluyor."

Anne Kifayet Yavuz ise Utku'nun 2 aylık olduğu zamandan beri diyet yaptığını ve hala devam ettiğini belirtti.

Diyetin başlı başına bir sıkıntı olduğunu ifade eden Yavuz, "Ben bir büyük olarak nefsime hakim oluyorum ama Utku için daha büyük bir sıkıntı. Şu anda bilmediği şeyleri istemiyor ama yine dikkat çekici paketler olduğunda çocuklar yediğinde artık istemeye başlıyor. Utku için üzülüyoruz, yani sıkıntı çekiyoruz. Benim diyetim bitecek ama Utku'nun diyeti devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.