Kahramanmaraş

Halk oylamasına doğru

15:09 03 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürecin ne olacağına hep birlikte karar vereceğiz. Bu kararı verebilmemiz için de bilinçli bir şekilde karar vermemiz gerekiyor. Hep 'halk bilmediği halde koyun gibi karar veriyor' diyorlar. Kusura bakmayın. Bu halk koyun değildir." dedi.

Küçük, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Temsilciliğinin katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi Çınaraltı Destan Tesisleri'nde, 150 sivil toplumu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile parlamenter sistemi kıyasladı.

"Cumhurbaşkanı ülkeyi kararnamelerle yönetecek, meclisi devre dışı bırakacak" denildiğini ifade eden Küçük, sanki bu meclisin işlevi bitiyormuş gibi etkili propaganda yapıldığını söyledi.

Aksine meclisin yeni sistemle daha da güçleneceğine dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Bu meclis yasama işlerini yani kanun çıkartma işlerini olduğu gibi sürdürecek. Artık kanunları meclis kendisi çıkartacak. Başkası mı çıkartıyordu şimdiye kadar. Başkası çıkarmıyordu ama bürokratlar hazırlıyor meclis usulen noter gibi hazırlıyor, adı kanun oluyordu. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu sürecin ne olacağına hep birlikte karar vereceğiz. Bu kararı verebilmemiz için de bilinçli bir şekilde karar vermemiz gerekiyor. Hep 'halk bilmediği halde koyun gibi karar veriyor' diyorlar. Kusura bakmayın. Bu halk koyun değildir."

Programa, Onikişubat Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Necati Okay ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.