Kahramanmaraş

Andırın'da öğrencilere trafik bilinci kazandırılıyor

17:31 29 Mart 2017
Andırın'da öğrencilere trafik bilinci kazandırılıyor

Andırın ilçesinde "Trafik Bilinci Kazandırılması Eğitimi" çalışmaları kapsamında program düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen programa, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İlçe Emniyet Amiri Emre Beşik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya katıldı.

Andırın Kaymakamı Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada, eğitimin küçük yaşlarda başladığını ve bu projenin çok yararlı olacağına söyledi.

Trafikte en önemli etkenin karşıdakine saygı olduğuna dikkat çeken Koç, "Bizler yaya, yolcu ve şoför olarak karşımızdakilere saygı ile hareket ettiğimizde, kurallara uyduğumuzda, zannediyorum ki kazalar en aza indirilecektir. Kuralların bilinmesinden ziyade kuralların bir davranış biçimi haline getirilmesi gerekmektedir." dedi.

Öğrencilerle trafik konusunda sohbet ederek öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Koç, "Babalarınız, anneleriniz, ağabeyleriniz trafikte araç kullanırken veya yaya olarak yürürken kurallara uymuyorlarsa uyarmanızı istiyorum." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Abacı da bütün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin bu eğitimden geçirileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.