Kahramanmaraş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

20:30 10 Ağustos 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüşü bitirdiğinde bütün İstanbul halkından özür dilemesini beklerdim. 'İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı parka karşı çıkmıştık. Bugün bu park olmasa Maltepelilerle, İstanbullularla ve Türkiye ile buluşamazdık. İyi ki yapılmış bu park.' demesini beklerdik."

AK Partili belediyelerin çalışmalarını yerinde değerlendirmek üzere Kahramanmaraş'a gelen Kaya, belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Kaya, toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde efsanevi hizmetler verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın belediyeyi devraldığında kentte çöp dağlarının olduğunu, suların akmadığını belirten Kaya, o dönemde İstanbul'un yollarının yürünemez hale geldiğini, rüşvet ve yolsuzluğun had safhada olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın Türk belediyecilik tarihini dönüştürdüğü yaklaşık 25 yıllık sürecin geride bırakıldığını dile getiren Kaya, belediyeciliğin kendileri için fevkalade önemli olduğunu vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a yaptığı yürüyüşü hatırlatan Kaya, "Sayın Kılıçdaroğlu Maltepe’ye giderek sahillerde gezdi, hatta yürüyüşünü orada tamamladı. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüşü bitirdiğinde bütün İstanbul halkından özür dilemesini beklerdim. 'İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı parka karşı çıkmıştık. Bugün bu park olmasa Maltepelilerle, İstanbullularla ve Türkiye ile buluşamazdık. İyi ki yapılmış bu park.' demesini beklerdik." diye konuştu.

Erol Kaya, toplantıya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"AK Parti adına bu ülkenin şehirlerinde vaatte bulunan belediye başkanlarımız bu vaatlerinin ne kadarını yerine getirebilmişler? Kendilerine aktarılan kamu kaynaklarını nasıl kullanıyorlar? Bir değerlendirme, istişare yaptık. Türkiye'de bin 397 belediyemiz var ve bunların 884'ü AK Parti'li. Baktığımızda 150 milyarı aşan bir kamu kaynağı kullanıyor belediyelerimiz. Bu rakam neredeyse Türkiye Cumhuriyetinin bütçesinin yüzde 25'ine varan bir rakam. Devlet bunları müfettişleri ve Sayıştay ile denetliyor."

Kaya, daha sonra tarihi Demirciler Çarşısını gezdi. Burada vatandaşlarla sohbet eden Kaya, demir ustalarıyla birlikte demir dövdü, ardından Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yaptırılan Mutfak Müzesini gezdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.