Kahramanmaraş

İlköğretim Haftası

15:55 20 Eylül 2017
İlköğretim Haftası

Kahramanmaraş'ta 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen törende AKEDAŞ ilk ve ortaokulunun açılışı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende AKEDAŞ ilk ve ortaokulunun açılışı yapıldı.

Yamaçtepe Mahallesi'nde Adıyaman Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) tarafından yapılan 48 derslik okulun açılışı halk oyunları gösterisiyle başladı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin hayatın her alanında önemli olduğunu söyledi.

Eğitimi yatırım yapan ülkelerinin her zaman ilerlediğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz büyük bir aşk ve şevkle ile öğretmenleriyle birlikte el ele vererek en iyi şekilde eğitim almaları bizler için çok önemlidir. Kahramanmaraş ilimiz en kuvvetli yanı eğitime verdiğimiz önemdir. Şehir bazlı ve okul bazlı eğitim performansının ölçülmesi önemlidir. Sistemin performansının ölçülmesine imkan tanıyacak bir eğitim sisteminin inşası ve buna göre izlenmesinin önemli olduğunu vurgu yapmak istiyorum."

AKEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, şunları söyledi:

"Sanayici işçiyle paylaşacak, verdiği vergiyle paylaşacak. Daha sonra hayır kurumlarıyla paylaşacak. Kahramanmaraş sanayicileri olarak büyük sorumluluğumuz var. Kahramanmaraşlı sanayicilerimiz kentin eğitimine katkı sağlamak için çok okul yaptırdı. Bundan sonra da yaptırmaya devam edeceklerine inanıyorum."

Daha sonra protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi.

Açılış törenine, İl Jandarma Komutanı Cafer Öz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.