Kahramanmaraş

Cumhuriyet 95 yaşında

15:33 29 Ekim 2018
Cumhuriyet 95 yaşında

Kahramanmaraş'ın Andırın ve Afşin ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Andırın Hükümet Konağı önünde Kaymakam Emre Dündar ve Belediye Başkanı Baki Tezcan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan kutlamalar, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonu'nda devam etti.

Kaymakam Dündar, burada yaptığı konuşmada, 95. yılı kutlanan Cumhuriyet'in bırakılan en büyük hazine olduğunu söyledi.

Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehit ve gazilere bıraktığı kutsal emanet için minnettar olduklarını dile getiren Dündar, "Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, rahmetle minnetle yad ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Zeybek oyunu ve folklor gösterileri ile devam eden programın sonunda, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Emre Dündar, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve İlçe Sağlık Müdürü Gonca Çömez tarafından verildi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kaymak, İlçe Emniyet Amiri Tahsin Öndeş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Daire amirleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Afşin

Afşin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor sahasında düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, törende, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edilerek insan haklarına dayanan ulusal ve laik bir devletin temellerinin atıldığını söyledi.

95 yıl önce, Türk ulusunun yenilmez azmini bütün dünyaya kanıtladığını dile getiren Adar, Cumhuriyet'in 95. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Emperyalizme karşı yapılan bağımsızlık savaşını kazanarak Türkiye'nin bu başarısının, bütün mazlum uluslara örnek olduğunu dile getiren Adar, Cumhuriyet rejiminin memlekete ve millete sayılmayacak kadar çok şey kazandırdığını belirterek, "Cumhuriyet herkesi tek bir millet haline getirmiş oldu." dedi.

Öğrencilerin hazırladığı jimnastik, folklor gösterilerinin ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören son buldu.

Törene, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fath Güven, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.