Kahramanmaraş

Yürek burkan olay! Aynaya bakınca bunu yapıyor

11:27 12 Kasım 2019 3 Yorum Var
Yürek burkan olay! Aynaya bakınca bunu yapıyor

Kahramanmaraş’ta çok nadir görülen Goldenhar sendromuyla doğan 4 yaşındaki Yiğit'in kulaklarından estetik ameliyatı olması gerekiyor. Annesi, artık oğlunun farkına vardığını belirterek, "Aynada kendine bakarken kulaklarını kapatıyor" dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Alper (28) ve Elife Baltacı’nın (22) tek çocukları Yiğit Tuğra Baltacı, 4 yıl önce kalp hastası ve ‘goldenhar’ sendromlu olarak dünyaya geldi. Ailesi tarafından birçok kez doktora götürülen Baltacı'nın, iki kulağının da ameliyatla düzeltilmesi için 180 bin liraya ihtiyaç olduğu öğrenildi.

Elife Baltacı, oğlunun artık büyüdüğünü ve aynaya baktığında kulaklarından rahatsız olduğunu belirterek, "Gaziantep’e götürdük plastik cerrahi doktoru Muğla’ya gitmiş. Antalya’ya 3 kere gittik geldik. Muayenedeki doktor ile telefon aracılığıyla görüşebiliyorum ve muayene ücreti 600 lira. Geçen sene 90 bin lira demişti, bu yıl ülke ekonomisi ve artan ameliyat fiyatları nedeniyle, ‘fiyat artışını bilerek gelin’ diyor bize. Benim oğlumun tedavisi yapılsın başka hiçbir şey istemiyorum. Onun kulakları düzelsin ve kalp ameliyatı olsun. Artık çocuk farkına vardı kulaklarını çekiyor, aynada kendine bakarken kulaklarını kapatıyor” diye konuştu.

Ekonomik durumunun iyi olmadığı için oğlunun tedavilerini yaptıramadığını söyleyen baba Alper Baltacı ise, “Ben asgari ücret ile çalıştığım için oğlumun tedavilerini karşılayamıyoruz. Öncelikle Cumhurbaşkanımızdan ve hayırseverlerden yardım istiyoruz. Biz sadece çocuğumuzun tedavisinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar doktor falan degil kan emici
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Efeler Diyari 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerekli yardima hazirim
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle doktor lari Allah bildiği gibi yapsın ulan vicdan siz inşallah sende böyle çaresiz kalırsın enflasyon Muş
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.