Kahramanmaraş

Kırmızı listedeki oklu kirpi aracın altında telef oldu

15:58 11 Mayıs 2020 1 Yorum Var
Kırmızı listedeki oklu kirpi aracın altında telef oldu

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde kırmızı listede yer alan oklu kirpi, bir aracın çarpması sonucunda telef oldu.

Afrika ve Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Hindistan ve Nepal’de yaşayan oklu kirpilerin, Türkiye’de en çok görüldüğü illerin başında Kahramanmaraş geliyor. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından hazırlanan kırmızı listede yer alan oklu kirpilerin sayıları, şehirleşme ve tarımsal ilaçların kullanımından dolayı gitgide azalıyor. Nesli tükenmekte olduğu için avlanması da yasaklanan ve koruma altına alınan oklu kirpilerden biri, Ekinözü ilçesine bağlı İçmeler Mahallesinde araç çarpması sonucunda telef oldu. Aşağı İçmeler mevkisinde yol kenarında oklu kirpiyi gören başka bir sürücü, kontrol etmek için durduğunda hayvanın öldüğünü anladı.

Yetkililer, nesli tükenme tehlikesi altında olması dolayısıyla avlanılması yasak olan oklu kirpilere karşı duyarlı olunmasını istediler.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Oklu Kirpiler Aydın ilinin bazı ilçelerinde de vardır, Ben çok gördüm, gece yiyecek arıyorlar, aracımla mezar kenarından geçerken büyük oklu kirpinin aracımı takip ettiğini gördüm, aynı konu birkaç kez oldu, ışığa geliyor nedenini bilmiyorum. Diyeceğim Gece karanlığında araç kullanan sürücüler yolda hareketli hayvanlara karşı duyarlı olalım lütfen...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.