Kahramanmaraş

Hiranur'un görebilmesi için 20 bin lira gerekiyor

10:26 21 Aralık 2020 55 Yorum Var
Hiranur'un görebilmesi için 20 bin lira gerekiyor

Kahramanmaraş’ta Prematüre Retinopatisi (ROP) rahatsızlığı ile doğan Hiranur bebeğin ailesi evlatlarının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde 610 gram ağırlıkta ve 27 santim olarak dünyaya gelen Hiranur rahatsızlığı nedeniyle yüzde 40 oranında görebiliyor.

Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen anne Rümeysa Işık (22), “Kızımın görebilmesi için 20 bin liraya ihtiyacımız var. Prematüre Retinopatisi (ROP) rahatsızlığının yanında beyin kanaması da geçirdi. Beslenmesinde sorunlar oluştu, göbeğinden beslenme yapıldı. 3 ay hastanede kaldı, son 1 ay süreçte eve gönderdiler. Bu süreçte gözlerinde hiçbir gelişme olmadı aksine gerilemeye başladı. Daha sonra her hafta Gaziantep’teki hastaneye götürdük. Eşim fabrikada asgari ücrete çalışıyor. Evimiz kira ve rutubetli. Normalde rutubetli yerde kalmaması gerekiyor ama bizim imkanımız olmadığı için mecburuz burada kalmaya. Yetkililerden kızımın tedavisi için yardım istiyorum. Ne olur sesimizi duysunlar. Eğer 20 bin lirayı bulamazsak, kızımın gözleri göremeyecek” dedi.
 

YORUMLAR

55 Yorum Var
  • Attila 3 yıl önce Şikayet Et
    20 bin TL para değil. İnternette bağış açmaları lazım tabi. 1-2 güne toplanır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocugun annesinin isminin Rumeysa ışık olduğu yaziyor haberde zaten...12 subat ilcesi barbaros mah. yaziyor haberde ayrica...yani yardim etmek isteyenler valilikten ya da mahalle muhtarligindan bu aileye ulasabilir bence..allah yavrumuza şifa verir inşallah. Çok üzüldüm ,Allah'tan umut kesilmez...
    Cevapla
  • AY IŞIĞI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH bu hasta kardeşimize ve tüm hastalara acil Şifa versin.Ne güzel bir şeydir merhamet ve cömertlik. Yardım etmek isteyen güzel yürekli insanlar hem bu haber sitesine, Hemde bu ailenin yaşadığı şehrin kaymakamlığına veya Valiliğe başvurabilirler.
    Cevapla
  • ÎMAN VE SAMÎMÎYET 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz aynı avrupa ülkelerindeki gibi neden hastanelerde yoksul ve tedavi imkânları kısıtlı vatandaşlarımızın tesbiti için valilik ve sağlık bakanlığı bünyesinde irtibat ve iletisim büroları kurmuyor ? Yazìk değilmi bu insanlara.Yoksulluk suç değildir, fakat ilgisizlik hem suç, hemde büyük vebaldır,günahtır.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İban paylaşalım elimizden geleni yapalım İnşallah şifa bulur kardeşimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.