Kahramanmaraş

Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi

06:47 13 Ocak 2021 20 Yorum Var
Boşa akan çeşmeyi kapatana hediye verdi

Kahramanmaraş'ta esnaf Erdal Kanbur, kuraklığa dikkat çekmek için cadde üzerinde açık bıraktığı çeşmeyi kapatanlara gül ve hediye verdi. Kanbur, "Herkesin suyu idareli kullanması lazım" dedi.

Kahramanmaraş'ta kuraklığa dikkat çekmek, suyu tasarruflu kullanmaya dikkat çekmek adına bir farkındalık çalışması yapıldı. Erdal Kanbur, dondurmacılık yaptığı Trabzon Caddesi'nde bir hayrat çeşmesinin musluğunu açık bırakıp iş yerine döndü. Caddeden geçen bazı vatandaşlar boş akan suyu görmezken, bazıları çeşmeye kapatıp suyun boşa akmasını önledi.

Erdal Kanbur çeşmeyi kapatanlara duyarlılıklarından teşekkür edip, iş yerine davet ederek gül ve hediye verdi. Çeşmeyi kapatanlar ise hediye karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirterek bugünlerde suların boşa akıtılmaması gerektiğini söyledi.

Kuraklığa ve su israfına dikkat çekmek istediğini anlatan esnaf Erdal Kanbur, "Ben çocukluğumdan beri böyle bir kurak mevsim yaşamadım. Kahramanmaraş, suları bol bir şehir olmasına rağmen buradaki barajlarda bile su seviyesi düştü. Akşam da Cumhurbaşkanımız barajların doluluk oranının azaldığını, suları idareli kullanmamız gerektiğini söyledi. Ben de buradan hareketle suyu açtım ve duyarlılık gösterip çeşmeyi kapatanlara birer hediye verdim. Böylesine kurak geçen bir dönemde sularımızı idareli kullanmalıyız" diye konuştu.

YORUMLAR

20 Yorum Var
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi dükkanından hortum çekip açık bıraksaydı duyarlı cahil belediyenin buna güzel bir ceza kesmesi lazım aslında kamu malına zarar vermekten
    Cevapla
  • Hyrnnisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okurken yarım bırakıp yorumları okumaya geldim açık bırakınca boşa giden suyun israf edildiğini kaç kişi yazdı acaba
    Cevapla
  • Aby23 3 yıl önce Şikayet Et
    Açık bırakırken boşa giden su
    Cevapla
  • selami 3 yıl önce Şikayet Et
    uynıklık yapıp reklam yapmaya çalışmış kendince
    Cevapla
  • Harun46 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen suyu aç milletin kapatmasını bekle o akan sular ne olacak meşhur olursun artık suyu boşa akıtan adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.