Kahramanmaraş

Kiraya verdiği eve çilingir ile giren ev sahibine şok!

07:56 24 Mart 2021
Kiraya verdiği eve çilingir ile giren ev sahibine şok!

Kahramanmaraş'ta borçlarını ödemeyen kiracısının evine tahliye için çilingir yardımıyla girdiği iddia edilen ev sahibi ve akrabalarına "konut dokunulmazlığı" suçunda 10 ay hapis cezası verildi. Çilingir ise evin içine girmediği için ceza almadı.

Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesi Yamaçtepe Mahallesi'ndeki evini kiraya veren K.T, kiracısı A.G'nin borcunu ödememesi nedeniyle Kahramanmaraş 7. Noterliği aracılığıyla evin boşaltılması için ihtarname gönderdi.

İddiaya göre, ihtarnamenin süresi dolmadan kiracısının yaşadığı evi tahliye etmek isteyen K.T, babası M.T. ve akrabası İ.T. ile eve giderek çilingir yardımıyla kapıyı açtırıp eşyaları çıkarttı.

Kiracı A.G'nin Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına konuyla ilgili şikayette bulunması üzerine ev sahibi, iki akrabası ve çilingir hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan Kahramanmaraş 9. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Görülen duruşmalar sonrası mütalaasını açıklayan savcı, kiracı A.G'nin kira ve aidat bedellerini ödemeği için ihtar edildiğini belirterek olay tarihinde sanıklar K.T, M.T. ve İ.T'nin evin önüne giderek çilingir Batuhan Demir'e noterden çekilen ihtarnameyi gösterdiklerini ifade etti. Sanık ve tanık beyanlarına göre, çilingir yardımıyla açtırılan eve sadece M.T'nin girdiği, evdeki eşyaları çıkarttığı, diğer sanıkların ise dışarda beklediğini ifade eden savcı, M.T'nin konut dokunulmazlığını ihlal suçunu işlediğinin sabit olduğunu ancak bunun da uzlaştırma hükümlerine tabi olduğu için dosyanın Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderilmesini, diğer sanıkların ise beraatini talep etti.

10 AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan hakim ise sanıklar K.T, M.T. ve İ.T'nin "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu birden fazla kişiyle işledikleri gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Hakim, çilingir Batuhan Demir'in ise konuta girdiğine dair bir delil bulunmaması nedeniyle beraatine hükmetti.

YORUMLAR

  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    mahkemeyi beklemesi gerekirdi , ev sahibi hakli iken suclu duruma düşmüş
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi durumla da olaya nerden baktığınız önemli. Sen de haklısın sen de . Ama kiracı sanki biraz daha haksız. On aydır kiranı ödemiyorsan derhal boşaltmalısın. . Ev sahibi ise hane dokunulmazlığını ihlal etmemeliydi.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahibi hatalı,eyvallah.Ne güzel.Kiracıya hiç bir yaptırım yok mu peki? 10 ay evi işgal et şahane.
    Cevapla
  • isminiz 3 yıl önce Şikayet Et
    ihtarname çekilmiş , yasal süreç başlatılmış.
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ne büyük bir ceza.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Güngör 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklı davasında haksız duruma düşürmüş kendini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.