Kahramanmaraş’ta son kiracısı da taşınıyor! Dünyanın en saçma binası
Kahramanmaraş’ta dünyanın en saçma binası olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi'nde son kiracı da çıkıyor. Binanın yıkılması için geri sayım başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezinde bütüncül bir tarihi doku oluşturacak Şehir Meydanı Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Toplam 35 bin metrekare alana sahip alanda yapılması planlanan meydan projesi için, eski adliye binası ve il emniyet müdürlüğünün bazı birimlerinin içinde bulunduğu binaların yıkımları tamamlandı. Proje, aralarında Valilik ve Özel İdare İş Merkezi dahil 25 yapı ve 300 bağımsız birimin yer aldığı adada hayata geçirilecek.

“SANIRIM YILBAŞINDA YIKILACAK”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle başlanan süreçte, Özel İdare İş Merkezi de yıkılacak. Binada taşıma işlemi yaptıklarını söyleyen Enes Eryılmaz, “Malum, yıkım aşamasına gelindi. Biz de taşıma işlemlerini yapıyoruz. Sanırım yılbaşında yıkılacak. Bu eşyaları taşımakta bize kısmet oldu. 3 gündür taşıma işlemi yapıyoruz. 3 güne kadar da bitireceğiz. En son Onikişubat Kaymakamlığı vardı, onların da taşıma işlemini yapıyoruz. 45 metrelik asansörle en üst kattaki eşyaları taşıyoruz” dedi.
“BİR UCUBEDEN KURTULUYOR KAHRAMANMARAŞ”
Bir vatandaş ise “Çok iyi oluyor, bir ucubeden kurtuluyor Kahramanmaraş” dedi.
Kahramanmaraş'ın merkezi konumunda yer alan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 yılında yapıldı. Aradan geçen zamanda sarı, mavi ve kırmızı rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi haline gelen bina, birçok noktadan da rahatlıkla görülebiliyor.

Bina, ülke sınırlarını aşan ününü ise bu yapısına borçlu. Google'a, "Dünyanın en saçma binası" yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkıyor.


YORUMLAR
14 Yorum Var-
Başak
4 yıl önce
Şikayet Et
keşke anket yapsalar di, yazık sapasağlam bina, işgüzarlik işte, yıkılmayip daha iyi degerlendirilebilirdi, millî servet
Beğen
İlk beğenen sen ol
-
Selim
4 yıl önce
Şikayet Et
Bina sağlamsa yıkmak israf olur. Zevkler tartışılmaz, ben beğeniyorum binayı.
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Ercan kozanoğlu
4 yıl önce
Şikayet Et
Yazık oldu kocaman binaya, düzenlenip kullanılabilirdi
Beğen
Toplam 6 beğeni
-
yazık
4 yıl önce
Şikayet Et
yazık günah israf hasarlı değilse yıkılması yanlış çevresindeki çoğu binadan daha temiz duruyor illaki boş alanları kullanmak istiyorlarsa çelik kontrüksiyon ile çok rahat o bölümler kullanıma kazandırılabilir yazık çok yazık
Beğen
Toplam 15 beğeni
-
ibrahim adem
4 yıl önce
Şikayet Et
CHP ye verin SAHRA Hastahanesi yapsınlar hemen!
Beğen
Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle