Kahramanmaraş

Yürüme engelini rağmen 14 yıldır ayakkabı boyayarak kendi parasını kazanıyor

11:54 01 Eylül 2022 1 Yorum Var
Yürüme engelini rağmen 14 yıldır ayakkabı boyayarak kendi parasını kazanıyor

Kahramanmaraş'ta 1,5 yaşındayken geçirdiği felç sonucu yürüyemez hale gelen ve 14 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 2 çocuk babası Yunus Köse, "Engelli bireylere ise buradan tavsiyem çalışsın çabalasınlar kimseye muhtaç olmasınlar" dedi.

Onikişubat ilçesinde bulunan halk pazarı yakınlarında yürüme engeli olmasına rağmen 14 yıldır kimseye muhtaç olmamak için çalıştığını söyleyen 57 yaşındaki 2 çocuk babası Yunus Köse, "Dilencilik yapmıyorum alın terimle ekmeğimi kazanıyorum" dedi.

“BU ŞEKİLDE GEÇİMİMİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM”

1,5 yaşındayken yanlış iğne sonucunda felç geçirdiğini ve iki ayağının şu an tutmadığını ifade eden Köse, "Ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Devletten aldığım engelli maaşım da var. Bu şekilde geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Buraya sabah saat 9.00’da geliyorum akşam ezanından sonra evime gidiyorum. Burada ayakkabı boyuyorum ama belirli bir fiyat şu demiyorum ne verirlerse. Günlük 3 tane 5 tane ayakkabı boyadığım oluyor. Bazen hiç boyamadığım günler oldu" diye konuştu.

“DİLENCİLİK YAPMIYORUM PARAMI KAZANIYORUM”

Evde boş boş oturmak istemediğini söyleyen Köse, "Buraya gelip ayakkabı boyuyorum hem de arkadaşlarla birlikte sohbet ediyoruz. Benim için farklı bir ortam oluyor. Dilencilik yapmıyorum ayakkabı boyacılığı yaparak paramı kazanıyorum. Hem başka bir iş de yok yapabileceğim. Kışın buraya gelip gitmek zor oluyor. Bu konuda yardımcı olmak isteyen hayırseverlerden destek bekliyorum. Engelli bireylere ise buradan tavsiyem çalışsın çabalasınlar kimseye muhtaç olmasınlar" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Allah yardımcın olsun , Allah razı olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.