Böyle fedakarlık görülmedi! 3 evladına bebekler gibi bakıyor
Kahramanmaraş'ta 63 yaşındaki anne, yaşları 23 ile 45 arasında olan engelli 3 evladına yıllardır bebekler gibi bakıyor.

Türkoğlu ilçesi Gaziler Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Asiye Köse'nin doğuştan engelli çocukları Yasemin Köse (45), Servet Köse (38) ve Özge Köse (23 ) konuşamıyor, yürüyemiyor ve akli dengeleri yerinde değil. Evlatlarının başından gece gündüz ayrılmayan Köse, onlara ölünceye kadar bakacağını söyledi. Anne Köse, "3 tane doğuştan engelli olan çocuklarıma ben bakıyorum. Gece gündüz başlarında bekliyorum. Rahatsız olduklarında hastaneye götürüyorum. Çocuklarımı mama ile besliyorum. Başka bir yardımcım yok, tek başıma bakıyorum. Komşularım destek çıkıyor, marketten ekmek alıp geliyorlar. Ben çocuklarımı bırakıp gidemiyorum. Yapacak bir şey yok. Ben çocuklarıma ölene kadar bakacağım. Çocuklarımdan vazgeçemem" dedi.

Anneliğin o kadar basit olmadığını ifade eden Köse, "Ben 45 yıldır 3 tane doğuştan engelli çocuğuma bakıyorum. Anneler sağlam çocuklarını bırakıp gidiyorlar. Hiçbir anne yavrusunu bırakmasın. Yavrudan ayrı yaşanmaz. Evlatlar annesiz yaşayamaz. Benim evlatlarımın kolları tutmuyor, konuşamıyor. Kas hastalığı var, kasları erime yapıyor. Gün içinde yanlarından ayrılmıyorum. Yemeklerini veriyorum, altlarını temizliyorum. Çarşıya gideceğim zaman komşularıma söylüyorum, onları çocuklarımın yanına bırakıyorum, ben sonrasında gidiyorum çarşıya. Hemen eksikleri alıp tekrar geri dönüyorum. Çocuklarımı yalnız bırakamıyorum. Ben anneme, babamın cenazelerine dahi gidemedim. Engelli annelere Allah yardım etsin. Engelliye bakmak normal çocuklara bakmaktan çok çok zor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

YORUMLAR
31 Yorum Var-
Fatma
3 yıl önce
Şikayet Et
Ellerinden öperim annem yüreği güzel annem Allahım uzun ömürler versin Allahım yardımcın olsun
Beğen
Toplam 3 beğeni
-
Ayca
3 yıl önce
Şikayet Et
Benimde 23yasinda engelli oğlum var ben kimseye bırakıp gidemiyorum çok iyi anliyom seni teyzem rabbim herkesede bizede yardım etsin sana saylik versin inşallah
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Eskipazar
3 yıl önce
Şikayet Et
Elleri öpülesi anaların ellerinden öpüyorum.Rabbim sana güç kuvvet verir inşallah.
Beğen
Toplam 5 beğeni
-
HATİCE
3 yıl önce
Şikayet Et
kendi anneliğimden utandım.
Beğen
Toplam 4 beğeni
-
Abdülkerim
3 yıl önce
Şikayet Et
Allah yar ve yardımcınız olsun..
Cennette beraber haşreder İnşallah Rabbim.
Bir engelli babası olarak bilirim o meleklerin ne durumda olduğunu...
Beğen
Toplam 14 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle