Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta korkunç olay: Cep telefonu bomba gibi patladı

11:31 24 Kasım 2022 4 Yorum Var
Kahramanmaraş’ta korkunç olay: Cep telefonu bomba gibi patladı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Hakan Zıba'ya ait bir telefon tamircisinde bir müşteri tarafından getirilen telefon arka kısmının çıkması için bırakılan ısı makinasının içindeyken adeta bomba gibi patladı.

Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Borsa Caddesi üzerinde bulunan bir teknik servise  tamir için getirilen cep telefonu bomba gibi patladı. İş yeri sahibi Hakan Zıba (42), patlamaların önüne geçmek için mutlaka orijinal batarya takılması ve telefonların yüzde 100 şarj olduktan sonra mutlaka şarjdan çıkarılması gerektiğini söyledi.

CEP TELEFONU BOMBA GİBİ PATLADI

Zıba,"Müşterimiz bize cihazının bataryasını şişmiş olarak getirdi. Biz de arka paneli sökebilmek için burada fırınımıza koyduk. Orada ısıtıp, panelimizi söküyoruz. Ama batarya aşırı derecede şiştiği için ısı ile de birleşince genleşip patlama yaptı." dedi.

'BUNLARIN ANA SEBEBİ ŞARJDAYKEN ÇOK FAZLA TELEFONLA OYNANMASI'

Zıba, Ama bunların ana sebebi şarjdayken çok fazla telefonla oynanması. Telefonu şarja taktığımızda mümkünse telefonları elimize almayalım. Ben patlamayı duyar duymaz hemen yerimden kalkıp  fırladım. Fırından hemen cihazı aldım. Cihaz zaten kullanılamayacak haldeydi. Bu olay müşterinin elinde de olabilirdi. Telefon bataryaları şişmeye başladığında mümkünse en yakın teknik servise götürüp müdahale ettirsinler" dedi.

'ÇOK KORKTUK'

3 yıldır teknik serviste çalıştığını ve ilk defa bir batarya patlayışına canlı olarak şahit olduğunu söyleyen çalışanlardan Mehmet Kara, "Sadece televizyonlarda görüyordum. Müşterimiz bataryasını şişmiş halde getirmişti. Biz de onu ısı makinesine koymuştuk. Bir süre sonra makinedeki telefon patladı. Çok korktuk. Çevredeki arkadaşlarda dükkanımıza geldi. Telefon şarjdayken telefonla oynamayın. Elinizde de patlayabilir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • elın mışk 1 yıl önce Şikayet Et
    bende 13 senedir cep tamiri ile uğraşıyorum pili veya arka kapağı sökmek için fırına koyanı ilk defa duydum bu telefon masrafanını tamirci arkadaş karşılaması lazım çünkü böyle bir tamir şekli yok pilleri sabit olan telefonların arka kapağını ve pili sökmek için fırına koyma dışında bir sürü farklı sökme teknikleri var asılırsın yavaşca sökülür pena veya plastik farklı aparatla yavaş yavaş sökülebilir .bu arkadaş macera aramış
    Cevapla
  • elın mışk 1 yıl önce Şikayet Et
    bende 13 senedir cep tamiri ile uğraşıyorum pili sökmek için fırına koyanı ilk defa duydum bu telefon masrafanını tamirci arkadaş karşılaması lazım çünkü böyle bir tamir şekli yok pilleri sabit olan telefonların pili sökmek için fırına koyma dışında bir sürü farklı sökme teknikleri var asılırsın yavaşca sökülür pena veya plastik farklı aparatla yavaş yavaş sökülebilir .bu arkadaş macera aramış
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şişmiş pili fırına mı koydunuz? Isı tabancası diye bir şey var duydunuz mu bilmem. Lokal anestezi gibi düşünün..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bataryası şişmiş telefonu ısı makinesine koymak amatörce bir hareket olmuş daha önceki mesleği kasaplık olabilir arkadaşın
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırınlı kasap :)
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.