Kahramanmaraş

Yok böyle acı! Eşi, iki çocuğu ve iki bacağını kaybetti

12:34 30 Mayıs 2023 32 Yorum Var
Yok böyle acı! Eşi, iki çocuğu ve iki bacağını kaybetti

Kahramanmaraş'ta 32 yaşındaki Halil Yeşilli, meydana gelen depremde eşini, iki çocuğunu ve bacaklarını kaybetti.

6 Şubat'ta meydana gelen 'asrın felaketi' 11 ili etkiledi, 50 binden fazla can kaybı yaşandı. Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta en çok can kaybının yaşandığı Ebrar sitesinden ise geriye acı hikayeler kaldı. Sitedeki dairesinde afette eşini, 3 ve 5 yaşlarındaki çocuklarını kaybeden 32 yaşındaki acılı baba Halil Yeşilli, iki bacağını enkazda bıraktı. Enkazdan 2 gün sonra ağır yaralı olarak çıkarılan Yeşilli, iki bacağını kaybetti ve tekrar ayağa kalkabilmek için protezle yaşama tutunmak istiyor.



"Bina sallanmadan direkt çöktü"

Yaşadıklarını anlatan Halil Yeşilli, "Özel bir bankada güvenlik görevlisiydim. Bu asrın felaketi Kahramanmaraş depreminde depremzede olarak hayata devam ediyorum şu an. Ebrar sitesinde D blokta 6. katta oturuyordum. Ben depremin olduğu o saatlerde ayaktaydım. Herhangi bir sallanma hissetmedim, bina direkt çöktü ve sallanma olmadı. Bu depremde eşimi ve iki çocuğumu kaybettim. İki ayağım ampute olarak kesildi ve şu anda protez sürecine girmek üzereyiz. Çalışma olasılığım, iş bulma imkanı ve maddi imkansızlıklardan dolayı yetkililerden protez desteği bekliyorum" dedi.

Protez için 200 bin TL ile 1 milyon lira arasında maliyet olduğuna dikkat çeken Yeşilli, şu anda ilgili kurumların bunun 20'lik kısmını karşıladığını, en kısa sürede tamamının karşılanarak kendi durumunda olanların da sorununun çözülmesini talep etti.

YORUMLAR

32 Yorum Var
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Rahmetiyle Muamele Eylesin İnşaallah Allahım Sabır Versin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yardım edebiliriz
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen bu şekilde protez bekleyen tüm depremzedeler için özel kampanya başlatılmalı, sadece buna özel hemen. Biz bu insanlara yardım etmeyeceksek kime edeceğiz. Bırakın diğer kurumlara falan bağış yapmayı.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun kardeşim. Allah sabır versin kardeşim. bu durumda olan kardeşlerimize yardım toplayacak, organize edecek bir stk yokmu. herşeyi de devletten beklemek olmazki. bizler içinde bir imtihan bu deprem. bunu haber yapanlarda bunun için bir yardım kampanyası yapılacaksa paylaşması veya önayak olması gerekiyor.
    Cevapla
  • Eskipazar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Türkiye'yi bu kardeşimize yardım etmeye davet ediyorum.Özellikle bir program yapılsın ve o programda bu kardeşimiz için maddi manevi ne gerekiyorsa yapılsın.Rabbim sabrı cemil ecri cezil verir inşallah.Düşmanıma bile böyle acılar yaşatmasın.Rabbim neylerse güzel eyler.Sabrın çok olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.