Kahramanmaraş

Mahalleliyi şoke eden olay! 20 yıldır aynı yerde yaşıyorlardı

10:44 24 Haziran 2023 13 Yorum Var
Mahalleliyi şoke eden olay! 20 yıldır aynı yerde yaşıyorlardı

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesine bağlı bir mahallede elektrik direğine yaptıkları yuvada 20 yıldır yaşayan leylekler, bilinmeyen bir nedenden dolayı telef oldu.

İlçeye bağlı kırsal Türkeli Mahallesi’ndeki bir elektrik direğine yaklaşık 20 yıl önce leylekler tarafından yuva yapıldı. Her yıl baharla birlikte birlikte mahalledeki yuvalarına dönen leylekler, yavrularını büyüttükten sonra tekrar göç etti. Aradan geçen süre içerisinde hemen her yıl 4 yavru yetiştiren leylekler, bu yıl da nisan ayında mahalledeki yuvalarını mesken tuttu. Mahalle halkının da yakından takip ettiği yuvada bu yıl diğer senelerden farklı olarak 3 yavru dünyaya geldi. Yavruların büyümesine gün gün tanıklık eden mahalle sakinleri, sabah saatlerinde gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Mahalle sakinler, anne ve baba leylekle birlikte 3 yavrusunu, yuvalarının hemen altında telef olmuş şekilde buldu.

Leyleklerin, artçı depremle birlikte yuvadan düşerek elektrik akımına kapıldıkları görüşü ağır basarken; 20 yıllık misafirlerinin bu şekilde telef olması mahalle sakinlerini üzdü.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Elektrik çarpması olabilir
    Cevapla
  • İtçiler nerede? 10 ay önce Şikayet Et
    Bu tür olaylar olur. Sebebi hakkında bir şey bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var: İtlere ağlayıp yas tutan, Onların leşine ağıt yakan, beste yapan, eylem yapan hayvan istismarcıları ortada yok. Onlara için it kutsaldır, diğerlerinin önemi yoktur. Bol bol et yiyen hayvan severler hani?
    Cevapla
  • MURAT 10 ay önce Şikayet Et
    Tarim zehiri
    Cevapla
  • mavi ay 10 ay önce Şikayet Et
    yuva yere düşmüş gece olduğu içinde uçamadılar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Sonfatih 10 ay önce Şikayet Et
    Direkler yüksek gerilim hattı değil hepsinin çarpılma olasılığı yok yıldırım düşmesi olabilir belki de birisi katletti bilemeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.