Karabük

"Hünerli Ellerde Yöresel Değerler" Projesi

17:22 16 Ekim 2015
"Hünerli Ellerde Yöresel Değerler" Projesi

Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen "Hünerli Ellerde Yöresel Değerler" Projesi kapsamında, "Yöresel Ürünler Pazarı" açıldı.

Açılış töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklendiğini söyledi.

BAKKA'nın yatırımları destekleme hususunda gerçekleştirdiği projelere, en çok kendilerinin başvurduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu'da turizm sektörünün ihtiyacı olan yerel değerlerin ön plana çıkarılması için büyük bir adım. Safranbolu ana sektör olarak turizmi benimsemiş bir şehirdir. Bizim turizmimiz kültür turizmi, buraya gelen insanlar Türk kültüre dair, geçmişe dair izleri bulmak istiyor. Çarşıya gelen insanlar Çin malı almak istemiyor. Buraya uzak doğudan gelen misafirlere Çin malı sattığımızda bu turizm sürdürülebilir olma imkanına kavuşamaz."

Konuşmanın ardından Aksoy, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Karabük milletvekili adayı Burhanettin Uysal, pazarın açılışını yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.