Karabük

Sudan Hartum Üniversitesinden KBÜ'ye ziyaret

14:15 13 Kasım 2015
Sudan Hartum Üniversitesinden KBÜ'ye ziyaret

Sudan Cumhuriyeti Khartum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti.

Khartum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Abdülkerim Avatkerim, Yrd. Doç. Dr. Dima Mohd Belah ve Doç. Dr. Abdulmuttalip Khanrala'ın da içinde bulunduğu 23 kişilik heyeti KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar tarafından karşılandı.

Üniversite hakkında bilgi verilmesinin ardından heyet üniversite içerisinde bulunan botanik bahçesine hatıra ağacı dikti. 

Tekonoloji Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Demir Çelik Enstitüsünü gezisinin ardından konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Sudanlı yetkililerin Türkiye'deki ilgili altyapı çalışmalarını ve laboratuvar imkanlarını görmek için üniversiteleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Heyetin mühendislik ve teknoloji alanına büyük önem verdiğini ifade eden Güneş, "Ülkemizdeki laboratuvar imkanları, öğretim metotları, not verme ve müfredat konusunda bilgilendirdik. Bu vesile ile ülkelerindeki eğitim ile karşılaştırma yapacakları. Burada karşılıklı bilgi aktarımında bulunduk. Faydalı bir ziyaret oldu" dedi. 

Hartum Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülkerim Avatkerim de Karabük Üniversitesine akademik anlaşma yapmak için geldiklerini belirterek, Türkiye'de bulunmalarının önemli olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.