Karabük

Karabük'te "Yaşama Yol Ver" kampanyası

18:07 08 Aralık 2015
Karabük'te "Yaşama Yol Ver" kampanyası

 Karabük'te İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında stant açıldı.

Bir alış veriş merkezindeki stantta konuşan Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetleri, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini duyarlı hale getirmek amacıyla yürütülen kampanya kapsamında stant açtıklarını söyledi.

Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını ifade eden Sarı, "Hayat kurtarırken de dakikalar hatta saniyelerin dahi önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Acil müdahale gerektirmeyen sürekli hastalarda dahi 112 aranmakta olup bu durum, sizden daha acil ve güç durumda olan insanlara verilen hizmette aksamaya neden olmaktadır. Ayrıca ambulanslarımız trafikte olduğu zaman önceliğimiz her zamanki gibi ambulansa yol vermek olmalıdır. 112’yi gerektiği zaman arayalım" diye konuştu.

112'nin hayat kurtardığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

"Onlar için bir saniyenin bile çok kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. 112 Acil Çağrı hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. 2015 yılı ilk 10 aylık periyotta ilimiz 112 yardım hattımıza 190 bin 263 çağrı düşmüş ve bunlardan 22 bin 985'ine acil vaka çıkışı yapılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.