Karabük

Vurdukları tilkiyi yön tabelasına astılar

20:32 11 Aralık 2015
Vurdukları tilkiyi yön tabelasına astılar

 Yenice ilçesinde vurulan tilkinin yerli ve yabancı turistleri yönlendiren tabelaya asılmasına, doğa fotoğrafçısı Recep Arslan'ın sosyal paylaşım sitesinden paylaşmasıyla tepki yağdı.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karağaç köyü mevkisindeki doğa yürüyüş parkuru üzerinde gezdiği sırada yön tabelasının üzerinde tilki gördüğünü ve tilkinin boyun kısmından vurularak öldürüldüğünü tespit ettiğini söyledi.

Binlerce turistin geçtiği bir alan üzerinde yaşanan bu duruma kayıtsız kalamadığını, durumu fotoğraflayarak facebook hesabından paylaştığını belirten Arslan, "Boyun kısmında kurşun deliği bulunan tilki, kar yağmadan önce avcılar tarafından vurulmuş olabilir. Soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte tabelanın üzerinde donan tilkiyi yere indirdim. Fotoğraflarını çektikten sonra tilkiyi tabeladan indirdik" diye konuştu. 

Bunu yapanların avcı olduğunu düşündüğünü belirten Arslan, "Ormanda bulunan canlılar yiyecek derdindeyken, kaçak avcılar zevk ve eğlence derdindeler. Tilkiyi vurdukları yetmiyor gibi binlerce turistin ziyaret geçiş noktası olan direklerden birine asmaları tam canilik. Facebook hesabımdan bunu yapanlara tepki yağdı. Bunların tespit edilerek cezalandırılması gerekir" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.