Karabük

BAKKA 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı

16:09 28 Aralık 2015
BAKKA 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Safranbolu ilçesinde bir otelde yapılan toplantıda konuşan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kalkınma ajanslarının ülke ölçeğinde bölgesel kalkınmayı, bölgelere yayarak gerçekleştirme noktasında güzel düşünülmüş bir proje olduğunu söyledi.

Mevzuatın tekrar gözden geçirilmesi noktasında birtakım hususlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Kaplan, "2 yıl kadar önce Gaziantep'te gerçekleştirilen bir toplantıda Kalkınma Bakanımıza bu konudaki kanaatlerimi iletme şansım oldu. Danışma kurulları bizim idari yapılanmamıza diyelim, belki işin başlangıç noktasında güzel düşünülen fakat fonksiyonu, etkisi, gücü çok fazla dikkate alınmayan kurumlar gibi. Tabii bu benim şahsi kanaatim. Oysa bu kurumlarda bulunan insanların hem sorumluluğu hem yetkisi olması lazım" diye konuştu.

Gündemin sıkma değişmesi nedeniyle konunun gündeme gelmediğini vurgulayan Kaplan, şöyle devam etti:

"O günkü toplantıda 3 ay içerisinde bu konuyla ilgili bakanlıkta bir toplantı yapılarak çalışmalara başlanacaktı. Kanaatim odur ki bundan sonraki süreçte konu yeniden gündeme gelir ve bu kurula olması gereken yetkiler verilir, ülkemizin ve bölgelerimizin kalkınmasına hizmet eder duruma gelirler. Bununla birlikte belki bizim dışımızda bölgesine bu şeklide hizmet veren kurullar vardır. Bu bizleri sevindirir. Çünkü ülkemizin neresi olursa olsun yapılan hizmet bizleri mutlu eder. Biz 2 yılı geride bıraktık. Zaman zaman yönetim kurulumuzun toplantılara katıldık ve orada bize düşen ölçüde kanaatlerimizi ifade etmeye çalıştık. İnşallah bundan sonra daha da artan bir güçle kurullarımız çalışmalarına devam eder, bölgemiz ölçeğinde yapılması gerekenleri yapar. Bunlar ülkemizin kalkınmasına gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar olacaktır."

Konuşmanın ardından katip üyesi seçimi yapılırken, üyeliklere mevcut üyeler Selahattin Güney ve Murat Çarşanbalı seçildi.

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanlığına Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer seçildi. Başkan Vekilliğine ise Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven seçildi.

Seçimlerin ardından "2015 Yılı Ara Dönem Faaliyet Raporu" sunumu, "Mali Destek Programları", "Etki Değerlendirme Çalışması" sunumu, "Bir Bölgesel Kalkınma Hikayesi-GAP Projesi" sunumu yapıldı.

Toplantıda, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, eski BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Kaplan, katip üyeler Selahattin Güney ve Murat Çarşanbalı'ya hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.